Крім спагетті, з усіх видів пасти мені найбільше подобаються пенне, у нас вони називаються "перо", укорочені трубочки з косо обрізаними краями. Люблю щось готувати саме з ними, адаптуючи рецепти італійської кухні. Наприклад, замість сиру пармезан використовую звичайний твердий сыр.Необходимые продукти: 500 г макаронів пенне ("перо), 300 г бекону, 3 яйця, 200 гр твердого сиру, 100 мл 35%-них вершків, 2 ст. ложки оливкової олії, сіль чорний мелений перець за смаком. Процес приготування: Бекон нарізати тонкими смужками (1 см завтовшки), підсмажити на сухій сковороді з двох сторін до скоринки, викласти на паперові рушники, щоб жир вбрався зайвий. Сир натерти на дрібній тертці. У великій мисці віночком хвилин 5 збивати вершки, додати яйця, посолити, висипати половину сирної стружки, ще хвилин 5 перемішувати і додати в соус бекон, посипати перцем, все змішати. В цей час вже варити макарони в солоній воді, стежити, пробувати, щоб не розварилися. Злити воду, відразу заправити оливковою олією, залити соусом, перемішати і посипати сиром.
|