Це незвичайне і оригінальне французьке ласощі з досить незвичним для нас назвою у своєму класичному вигляді являє собою цукерку у вигляді ромба або пелюстки, приготовану на основі мигдалю і цукатів з абрикосів, персиків або дині, покриту зверху глазур'ю. Десерт виходить приголомшливим - ароматним і дуже смачним!
Інгредієнти необхідні для того, щоб приготувати подібний десерт (на 20 цукерок): 150 грамів мигдалю, 150 грамів абрикосових цукатів (або ж з дині, персика), 150 грамів цукрового піску, один яєчний білок, одна склянка цукрової пудри, щіпка ванільного цукру.
Цукати з абрикосів (або просто курага) необхідно промити і разом з мигдалем прокрутити через м'ясорубку, а до отриманої маси додати цукор-пісок і вимішувати руками до тих пір, поки цукор не розчиниться, а сама маса не стане блискучою і прозорою. Потім цукатно-мигдалеву масу слід викласти на застелений пергаментом деко у вигляді великого квадрата і з товщиною в один сантиметр. Яєчний білок збити з цукровою пудрою за допомогою міксера і додати ванільний цукор, після чого цією глазур'ю покрити основу десерту з мигдалю і цукатів і залишити при кімнатній температурі на два-три години. Вже трохи застиглий десерт розрізати на ромбики і відправити в нагріту до 140-160 градусів духовку хвилин на 15, а потім остудити і подавати.