Головна » Статті » Рецепти

Калиссоны - французькі ласощі
Це незвичайне і оригінальне французьке ласощі з досить незвичним для нас назвою у своєму класичному вигляді являє собою цукерку у вигляді ромба або пелюстки, приготовану на основі мигдалю і цукатів з абрикосів, персиків або дині, покриту зверху глазур'ю. Десерт виходить приголомшливим - ароматним і дуже смачним!

Інгредієнти необхідні для того, щоб приготувати подібний десерт (на 20 цукерок): 150 грамів мигдалю, 150 грамів абрикосових цукатів (або ж з дині, персика), 150 грамів цукрового піску, один яєчний білок, одна склянка цукрової пудри, щіпка ванільного цукру.

Цукати з абрикосів (або просто курага) необхідно промити і разом з мигдалем прокрутити через м'ясорубку, а до отриманої маси додати цукор-пісок і вимішувати руками до тих пір, поки цукор не розчиниться, а сама маса не стане блискучою і прозорою. Потім цукатно-мигдалеву масу слід викласти на застелений пергаментом деко у вигляді великого квадрата і з товщиною в один сантиметр.
Яєчний білок збити з цукровою пудрою за допомогою міксера і додати ванільний цукор, після чого цією глазур'ю покрити основу десерту з мигдалю і цукатів і залишити при кімнатній температурі на два-три години.
Вже трохи застиглий десерт розрізати на ромбики і відправити в нагріту до 140-160 градусів духовку хвилин на 15, а потім остудити і подавати.
Просмотров: 1231
Категория: Рецепти |
| Теги: десерт, цукатів

Рекомендовані рецепти:

Рис з імбиром
Курячий бульйон з яєчними пластівцями
Чорничний пиріг 'Блаберспай'
Булочки з шинкою, зеленню і часником
Сирні вафлі
Сирна запіканка з родзинками
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: