Про пиріг можна довго не розповідати - він смачний і швидкий, з начинкою з яблук і смачним штрейзеля, який багато можуть їсти і без пирога - це така смакота. Ось рецепт: Інгредієнти для тіста: півтори склянки борошна, половина склянки цукру, одне яйце, половина склянки молока, чверть склянки рослинного масла, два - три великих яблука, по половині чайної ложки кориці і солі, дві чайних ложки розпушувача. Для штрейзеля: половина склянки цукру (краще коричневого, але підійде і білий), чверть склянки борошна, дві столові ложки олії, половина чайної ложки кориці.
Борошно просіяти в миску, змішайте з розпушувачем, цукром, корицею і сіллю. Яблука наріжте невеликими шматочками. Яйце збийте, змішайте з молоком і олією, ще раз все збийте і вилийте в борошняну суміш. Добре перемішайте, додайте шматочки яблук.
Викладіть тісто в змащену маслом форму. Зробіть штрейзель. Для цього потрібно змішати борошно з корицею і цукром, додати шматочки масла і перетерти все в крихту. Посипте штрейзеля пиріг, поставте в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте півгодини. Готовність пирога обов'язково перевірте дерев'яної шпажкою - вона повинна виходити з тіста сухий.