Головна » Статті » Рецепти

Японський чізкейк
Побачивши цей рецепт в Інеті, мені стало цікаво: а що ж у ньому такого японського? Соєве молоко відсутній, тофу теж... Французька кулінарія зробила величезний вплив і на Японію, а не тільки на Європу - японці полюбили цей вид пирога.
Але японський варіант чізкейку - не споконвічний, а запозичений, він легше, більш легким і ніжнішим, ніж звичні нам європейські варіанти. У більш "японистых" варіантах цього пирога можуть бути різні добавки, як то: зелений чай, чай мат-ча і інші, але ми візьмемося за приготування більш простого, але від цього не менш смачного чізкейку.
Це мій перший чізкейк, і дебют, можна сказати, пройшов вдало - пиріг вийшов дуже смачним і ніжним, просто тане в роті. Правда, він не так сильно "піднявся", як повинен був, але ця маленька неприємність нітрохи не вплинула на смак чізкейку.
Інгредієнти:
Сир вершковий - 250 р
Масло вершкове - 50 г
Цукор - 140 г
Молоко - 100 мл
Крохмаль картопляний - 20 г
Борошно пшеничне - 60 г
Яйце - 6 шт
Сік лимона (з 1/2 лимона)
Розпушувач тесту - 1/4 ч. л.
Сіль (щіпка)
Повидло (сливове) - 5 ст. л.
Вино (сливове, або горілка сливова, або лікер) - 2-3 ст. л.
Рецепт:
Відокремлюємо білки від жовтків.
Білки з сіллю збиваємо в піну, потім додаємо цукор і збиваємо до стійких піків.
Я збільшила кількість цукру до 1 склянки, оскільки прочитала в рецепті, що пиріг виходить не дуже солодким. На мій смак це кількість цукру виявилося в самий раз.
Масло перемішуємо, або злегка збиваємо з вершковим сиром (у мене "Альметте", можна взяти "Філадельфія", або подібні їм) до утворення однорідної маси.
Масло і сир повинні бути однаковою, кімнатної температури.
Додаємо в масляно-сирну суміш лимонний сік, і поступово, по одній штуці жовтки, кожен раз добре перемішуючи.
Потім додаємо молоко.
Борошно змішати з крохмалем, і поступово вводимо в вершкову суміш.
Тепер акуратно вводимо збиті білки.
Рознімну форму(26 см) упаковка фольгою в 2-3 шару, щоб запобігти проникненню води.
Якщо форма не роз'ємна, цього робити не потрібно. Хоча, таку форму я б не стала використовувати, тому що чізкейк потрібно відразу після випічки звільнити з форми, а подібна конструкція не дозволяє акуратно це зробити.
Духовку нагріваємо до 150 градусів.
У форму кладемо папір для випічки, на неї викладаємо тісто і ставимо форму на деко, який прибираємо в духовку.
Кип'ятимо чайник з водою і заливаємо окріп в деко, щоб вода доходила до середини форми з тістом.
Випікаємо 1 годину, і в жодному разі не відкриваємо духовку!
Готовий пиріг звільняємо від фори і від папери і повністю прохолодні.
Посипаємо цукровою пудрою й подаємо з теплим сливовим соусом, для приготування якої сливове повидло підігріваємо на вогні і змішуємо з вином/горілкою.
Чесно кажучи, я не витримала, і розрізала пиріг ще теплим.
Сливової горілки/вина у мене не виявилося, тому я просто полила пиріг сливовим варенням.
Соус можна взагалі не використовувати - від цього пиріг не стане менш смачною. А смак цього пирога не передається!
Цей чізкейк схожий на найніжніше суфле, мус, і зефір одночасно!
Текстура дуже ніжна, легка і дуже смачна! На словах, це передати неможливо, потрібно тільки пробувати, і ще раз спробувати!До речі, японською "чізкейк" звучить як "чизукеки". Цікаво, чи не так?
Незрівнянний чизукеки готовий!
Приємного апетиту!
bagira13782006
Просмотров: 930
Категория: Рецепти |
| Теги: від, пиріг

Рекомендовані рецепти:

Індичка з сухофруктами
Кекс апельсиновий-шоколадний
Мафіни з шоколадом
Сирні вафлі
Тонкі пиріжки з картоплею
Ескалопи з свинини
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: