Головна » Статті » Рецепти |
Японський чізкейк
Побачивши цей рецепт в Інеті, мені стало цікаво: а що ж у ньому такого японського? Соєве молоко відсутній, тофу теж... Французька кулінарія зробила величезний вплив і на Японію, а не тільки на Європу - японці полюбили цей вид пирога. Але японський варіант чізкейку - не споконвічний, а запозичений, він легше, більш легким і ніжнішим, ніж звичні нам європейські варіанти. У більш "японистых" варіантах цього пирога можуть бути різні добавки, як то: зелений чай, чай мат-ча і інші, але ми візьмемося за приготування більш простого, але від цього не менш смачного чізкейку. Це мій перший чізкейк, і дебют, можна сказати, пройшов вдало - пиріг вийшов дуже смачним і ніжним, просто тане в роті. Правда, він не так сильно "піднявся", як повинен був, але ця маленька неприємність нітрохи не вплинула на смак чізкейку. Інгредієнти: Сир вершковий - 250 р Масло вершкове - 50 г Цукор - 140 г Молоко - 100 мл Крохмаль картопляний - 20 г Борошно пшеничне - 60 г Яйце - 6 шт Сік лимона (з 1/2 лимона) Розпушувач тесту - 1/4 ч. л. Сіль (щіпка) Повидло (сливове) - 5 ст. л. Вино (сливове, або горілка сливова, або лікер) - 2-3 ст. л. Рецепт: Відокремлюємо білки від жовтків. Білки з сіллю збиваємо в піну, потім додаємо цукор і збиваємо до стійких піків. Я збільшила кількість цукру до 1 склянки, оскільки прочитала в рецепті, що пиріг виходить не дуже солодким. На мій смак це кількість цукру виявилося в самий раз. Масло перемішуємо, або злегка збиваємо з вершковим сиром (у мене "Альметте", можна взяти "Філадельфія", або подібні їм) до утворення однорідної маси. Масло і сир повинні бути однаковою, кімнатної температури. Додаємо в масляно-сирну суміш лимонний сік, і поступово, по одній штуці жовтки, кожен раз добре перемішуючи. Потім додаємо молоко. Борошно змішати з крохмалем, і поступово вводимо в вершкову суміш. Тепер акуратно вводимо збиті білки. Рознімну форму(26 см) упаковка фольгою в 2-3 шару, щоб запобігти проникненню води. Якщо форма не роз'ємна, цього робити не потрібно. Хоча, таку форму я б не стала використовувати, тому що чізкейк потрібно відразу після випічки звільнити з форми, а подібна конструкція не дозволяє акуратно це зробити. Духовку нагріваємо до 150 градусів. У форму кладемо папір для випічки, на неї викладаємо тісто і ставимо форму на деко, який прибираємо в духовку. Кип'ятимо чайник з водою і заливаємо окріп в деко, щоб вода доходила до середини форми з тістом. Випікаємо 1 годину, і в жодному разі не відкриваємо духовку! Готовий пиріг звільняємо від фори і від папери і повністю прохолодні. Посипаємо цукровою пудрою й подаємо з теплим сливовим соусом, для приготування якої сливове повидло підігріваємо на вогні і змішуємо з вином/горілкою. Чесно кажучи, я не витримала, і розрізала пиріг ще теплим. Сливової горілки/вина у мене не виявилося, тому я просто полила пиріг сливовим варенням. Соус можна взагалі не використовувати - від цього пиріг не стане менш смачною. А смак цього пирога не передається! Цей чізкейк схожий на найніжніше суфле, мус, і зефір одночасно! Текстура дуже ніжна, легка і дуже смачна! На словах, це передати неможливо, потрібно тільки пробувати, і ще раз спробувати!До речі, японською "чізкейк" звучить як "чизукеки". Цікаво, чи не так? Незрівнянний чизукеки готовий! Приємного апетиту! bagira13782006 | |
Просмотров: 1019 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |