Головна » Статті » Рецепти |
Пісна галета з яблуками з заварного тіста
На сайті представлений вже один варіант заварного тіста - на молоці, яйцях, але є у заварного тіста і інші рецепти. Цей абсолютно пісний - тільки вода, рослинне масло і сіль-цукор за смаком. Таке тісто широко використовується вегетаріанцями, де я власне його і знайшла - з ним печуть пиріжки, готують вареники, пельмені, роблять пироги. Рецепт допускає варіації за кількістю масла - для вареників його беруть трохи, а для пиріжків більше, але принцип приготування один і той же. Готується тісто простіше нікуди, після випічки не перетворюється в сухар, чудово пропікається і не підмокає навіть у разі вологою начинки. Загалом, звертатися з ним можна просто не замислюючись - все, що душі завгодно скласти, загорнути і поставити пектися... У мене на цей раз яблука. Смачно! СКЛАД: Для 2 галет мені знадобилося: Для тіста: 0.5 склянки рослинної олії 0.5 склянки кип ’ ятку 2 склянки борошна 1 чайна ложка розпушувача щіпка солі 1 столова ложка цукру Для начинки: Яблука в будь-якій кількості Цукор за смаком мелена кориця ПРИГОТУВАННЯ: У мисці змішайте борошно, розпушувач, сіль, сахар.Далее за правилами потрібно відміряти в каструльці потрібну кількість води і масла, довести до кипіння, а потім додати практично киплячу масляну суміш до борошні. Якщо ліниво, то можна взяти пів склянки кип ’ ятку, додати пів склянки олії і додати до борошні. Все розмішати до тесту. Якщо раптом виходить дуже рідко, трохи підсипати борошна, але зазвичай це не потрібно. Тісто накрити і залишити хвилин на 10 - 15 відпочити. Поки тісто відпочиває нарізати або змішати начинку. У мене на цей раз просто порізані скибочками яблука. Яблук можна брати стільки скільки хочеться, не задумываять, тісто витримає. Я розділила тісто навпіл, потім кожну половину тонко розкачує, зверху виклала шматочки яблук, посипала цукром і меленою корицею. Загорнула краю як завернулось і в духовку до зарумянивания. Всі! Смачно! | |
Просмотров: 1004 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |