Головна » Статті » Рецепти

Пісна галета з яблуками з заварного тіста
На сайті представлений вже один варіант заварного тіста - на молоці, яйцях, але є у заварного тіста і інші рецепти. Цей абсолютно пісний - тільки вода, рослинне масло і сіль-цукор за смаком. Таке тісто широко використовується вегетаріанцями, де я власне його і знайшла - з ним печуть пиріжки, готують вареники, пельмені, роблять пироги. Рецепт допускає варіації за кількістю масла - для вареників його беруть трохи, а для пиріжків більше, але принцип приготування один і той же. Готується тісто простіше нікуди, після випічки не перетворюється в сухар, чудово пропікається і не підмокає навіть у разі вологою начинки. Загалом, звертатися з ним можна просто не замислюючись - все, що душі завгодно скласти, загорнути і поставити пектися... У мене на цей раз яблука. Смачно!
СКЛАД:
Для 2 галет мені знадобилося:
Для тіста:
0.5 склянки рослинної олії
0.5 склянки кип ’ ятку
2 склянки борошна
1 чайна ложка розпушувача
щіпка солі
1 столова ложка цукру
Для начинки:
Яблука в будь-якій кількості
Цукор за смаком
мелена кориця
ПРИГОТУВАННЯ:
У мисці змішайте борошно, розпушувач, сіль, сахар.Далее за правилами потрібно відміряти в каструльці потрібну кількість води і масла, довести до кипіння, а потім додати практично киплячу масляну суміш до борошні.
Якщо ліниво, то можна взяти пів склянки кип ’ ятку, додати пів склянки олії і додати до борошні.
Все розмішати до тесту. Якщо раптом виходить дуже рідко, трохи підсипати борошна, але зазвичай це не потрібно. Тісто накрити і залишити хвилин на 10 - 15 відпочити.
Поки тісто відпочиває нарізати або змішати начинку. У мене на цей раз просто порізані скибочками яблука. Яблук можна брати стільки скільки хочеться, не задумываять, тісто витримає. Я розділила тісто навпіл, потім кожну половину тонко розкачує, зверху виклала шматочки яблук, посипала цукром і меленою корицею.
Загорнула краю як завернулось і в духовку до зарумянивания. Всі! Смачно!
Просмотров: 777
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто

Рекомендовані рецепти:

Салат з капустою і кукурудзою (рецепт)
Апельсинові мафіни
М'ясний террін з помідорами і сиром
Шоколадна баба (рецепт)
Торт "Медове поліно"
Пікантні гарячі бутерброди
Всего комментариев: 0
Name *:
Email *:
Code *: