Головна » Статті » Рецепти |
Яблучний-вишневий соложеник
Соложеник - це традиційне солодке страви української кухні. Подібні рецепти, але з іншою назвою, є в кухнях та інших народів - німців, поляків, чехів. На перший погляд соложеник має багато спільного з традиційними російськими млинцями, але це лише на перший погляд. За складом тіста і смаку соложеник це швидше пиріг з коржами, випеченими на сковорідці. Дуже здобний, дуже ніжний і дуже смачний! Спробуйте! Не пошкодуєте! СКЛАД: Для тесту вам знадобиться: 5 курячих яєць 0.5 склянки розтопленого вершкового масла 0.5 склянки цукру в тісто (можна взяти менше) + 2 столові ложки в збиті білки 0.5 склянки 10% вершків або молока 1 неповний склянку борошна Для віддушки тесту я взяла пакетик ванільного цукру, але найчастіше використовується лимонна цедра Для прошарку: 3 середніх яблука (якщо будете готувати тільки з яблуками, візьміть 5 штук) 200 г вишні 2 столові ложки цукру 1 неповна столова ложка крохмалю Мелена кориця Цукор для посипання яблук - близько 1 столової ложки ПРИГОТУВАННЯ: Розділіть яйця на білки - жовтки. При поділі слідкуйте, щоб в білки не потрапило ні грама жиру (жовтка) бо далі ми будемо їх збивати, а наявність жиру дуже ускладнює процес збивання, якщо не сказати робить його неможливим. Розітріть жовтки з цукром до побіління. Поступово уведіть розтоплене вершкове масло, вершки, ванільний цукор або цедру і борошно. В результаті у вас повинно вийти негусте тісто по консистенції трохи густіше ніж на млинці. Залиште тісто хвилин на 20 - 30 відпочити - настояться.Белки розділіть приблизно навпіл. Половину відкладіть, а другу половину збийте до стійких піків і акуратно вмішайте в тісто. Робити це (збивати і вмішувати) потрібно безпосередньо перед випічкою. приготованого З тіста п млинці. Товщина млинців може варіюватися від товстих (2 - 3 млинці з всього тесту) до помірно-тонких і залежить від вашого настрою і бажання. У мене вийшло 7 млинців. Пекти млинці на помірно - розпеченій пательні, щоб вони встигли не тільки зарум ’ яниться, але і пропектися. Сковорідку в процесі випічки можна не змащувати оскільки тісто жирне і при випіканні не прилипає. Для яблучної начинки дрібно наріжте яблука і обсмажте на невеликій кількості масла до м'якості. Цукор не додавайте, щоб яблука не пустили сік. Для вишневої начинки змішайте вишню, цукор і крохмаль і залиште поки вишня не дасть сік. Якщо будете готувати із замороженою, спочатку повністю розморозьте, потім додайте цукор - крохмаль. Вишню з соком та крохмалем акуратно прогрійте до загустіння тобто поки сік з крохмалем не перетворяться в кисіль. Зніміть з вогню і дайте застигнути. Я збирала соложеник на звороті (оскільки вона більш плоска) денця роз'ємною форми. Для того, щоб соложеник було легко перенести на блюдо, я зіпсувала денце вершковим маслом і посипала меленими сухарями. Далі викладала шарами: млинець - яблучна + вишнева начинка - зверху трохи цукру, трохи меленої кориці - млинець і т.д. Шари злегка уплотняйте руками. Останнім шаром повинен бути млинець без начинки. Залишилися білки збийте з цукром до стійких пиков.Нанесите збиті білки на верх і боки зібраного соложеника. Поставте соложеник в розігріту до 210 - 250 С духовку до легкого зарумянивания білків. Я запікала при 210 С в режимі конвекція (з обдувом) близько 7 хвилин. Смачно і в холодному і гарячому вигляді. Приємного вам чаювання! | |
Просмотров: 1094 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |