Головна » Статті » Рецепти

Запіканка з баклажанами і макаронами
Макаронні вироби чудово поєднуються з м'ясом і овочами. Необхідні продукти: 2 баклажана, 300 г пенне (макарони "перо"), 200 г бринзи, 200 г консервованих помідорів у власному соку, 1 цибулина, 100 г копченої ковбаси, 100 г твердого сиру, 1 зубчик часнику, сушений базилік, чорний мелений перець, 3 ст. ложки оливкової олії, 1 ст. ложка цукру, 1 ст. ложка панірувальних сухарів, сіль.
Баклажани нарізати уздовж пластинками тонший, посолити і притиснути тарілкою з вантажем і залишити так на 10-15 хвилин, щоб вийшла гіркота. Потім промити баклажани холодною водою, промокнути паперовими рушниками і обсмажити в невеликій кількості оливкової олії з обох сторін, витягнути.
Цибулю і часник подрібнити і смажити, підлив масло, в тій же сковороді, насипати цукор, налити третину склянки окропу, накрити кришкою і тушкувати 15 хвилин на повільному вогні.
Помідори дрібно накришити, звільнивши від шкірки, додати в сковороду, посипати сушеним базиліком, посолити і поперчити і ще трохи прогріти соус.
Ковбасу нарізати дрібними шматочками, бринзу - кубиками.
Пенне відварити в підсоленій воді, злити рідину, перемішати з половиною соусу і тертого сиру.
Дно і боки форми для запікання викласти баклажанами, викласти половину макаронів, зверху ковбасу, знову баклажани, тепер бринза, і знову макарони. Полити соусом, посипати сиром і сухарями.
Скропити оливковою олією, поставити в попередньо розігріту до 180°С духовку.
Випікати 20 хв. Перед подачею форму перевернути на блюдо.
Просмотров: 487
Категория: Рецепти |
| Теги: баклажани, сиру

Рекомендовані рецепти:

Десерт-морозиво
Сирно-овочева паста
Курчата, приготовані у виноградному соку
Омлет-десерт з горіхами і курагою
«Рафаелло» з плавлених сирків
Курячий бульйон з яєчними пластівцями
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: