Чудові, з красивою рум'яною скоринкою, крокети з курячого фаршу з найніжнішим смаком. Продукти для приготування страви: половина кілограма курячого філе, одне-два яйця, скибочка білого хліба, 100 мл молока, 50 г борошна, сіль і перець, мускатний горіх, сухарі для панірування, рослинна олія для смаження. Скибочка білого хліба або батона без скоринки необхідно замочити в молоці, після чого вичавити і разом з філе пропустити через м'ясорубку. Отриманий фарш потрібно поперчити і посолити, додати до нього щіпку мускатного горіха. Фарш добре перемішати, після чого зліпити з нього невеликі кульки-крокети. У миску розбити яйця і злегка збити їх, додавши трохи солі. Також в окремі миски всипати борошно і панірувальні сухарі. У сотейнику або каструлі з високими бортами добре розігріти рослинне масло. Крокети з курячого фаршу слід по черзі вмочати в борошні, потім в яйці, а потім у панірувальних сухарях і смажити в гарячому маслі до утворення красивою золотистої скоринки. Готові крокети потрібно викласти на паперовий рушник і дати стекти зайвому жиру.
|