Рецепт просто чудово смачного паштету з курячого філе і грибів, страва виходить дуже ніжним і разом з цим дивно ситним і поживним, так і за смаком просто смакота!
Список продуктів: три невеликі курячі грудки, один черешок селери, три лаврових листки, одна чайна ложка солі, шість штучок чорного перцю горошком, вода для варіння м'яса, 200 г опеньки (або інших грибів), дві головки ріпчастої цибулі, п'ять столових ложок рослинного масла для смаження, близько 100-150 грамів вершкового масла, одна столова ложка гірчиці в зернах, половинка пучка кропу, мелений чорний перець.
Ріпчасту цибулю потрібно дрібно порізати і обсмажити на рослинному маслі до м'якості. Гриби необхідно попередньо відварити в трохи солоній воді, а потім додати на сковороду до цибулі і смажити протягом 8-10 хвилин, після чого залишити остигати. Курячу грудку звільнити від шкірки і жиру, промити і варити на малому вогні, додавши до них лавровий лист, селера, горошини перцю і посоливши. Готове м'ясо вийняти, а бульйон процідити. Кухонний комбайн перекласти куряче м'ясо і обсмажені гриби з цибулею, додати приблизно 150-200 мл бульйону з-під грудок і перемолоти до пастоподібного стану, після чого додати розтоплене вершкове масло, гірчицю, подрібнений кріп і мелений перець, все добре перемішати і прибрати на пару годин в холодильник.
|