Якщо ви збираєтеся готувати цей соус із замороженої полуниці, попередньо її не треба розморожувати. Якщо полуницю розморозити, вона втрачає свій аромат і стає непривабливою. Якщо ж є можливість приготувати полуничний соус зі свіжої полуниці - відмінно! Соус вийде дуже ароматним і смачним, для млинчиків і десертів саме воно.)) Готуємо соус: насипаємо грам триста полуниці в блендер і подрібнюємо (заморожену так само подрібнюємо), потім це ароматне пюре перекладаємо в сотейник, водички фільтрованої сто грам додаємо і цукру три ложки.Перемешиваем і на дуже повільному вогні доводимо до кипіння.
В окремій чашці треба розвести ложку крохмалю з невеликою кількістю води, розбовтати швидко і додаємо розведений крохмаль в соус. Тепер соус залишається тільки проварити кілька мнуть, але при цьому так само не забуваємо його розмішувати безперервно. За міру охолодження наш полуничний соус буде густіти. Чим більше крохмалю додати, тим густіше він вийде. Всі.)) Приємного!
|