В рецепті для замочування родзинок використовується алкоголь. Але його можна виключити, замінивши апельсиновим соком. Або просто розпарити ізюм на водяній бані.
Інгредієнти: два яйця, 200 г сиру, 100 грам вершкового масла, 2/3 склянки цукру, дві склянки борошна, 100 мл молока, дві столові ложки бренді або коньяку, цедра одного апельсина, дві чайних ложки розпушувача, родзинки, щіпка солі.
Ізюм замочіть в бренді або коньяку, апельсиновому соку, або ж просто распарьте на водяній бані. Сир протріть через сито, змішайте з розм'якшеним маслом і цукром, збийте міксером. Не припиняючи збивати, додайте по одному яйця і збивайте ще хвилини дві-три. Влийте молоко, додайте родзинки з алкоголем. Перемішайте. Поступово додайте просіяне борошно з розпушувачем, додайте щіпку солі. Добре перемішайте. Тісто має вийти досить густим. Формочки змастіть маслом, присипте борошном і викладіть в них тісто. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно сорок хвилин. Готовність перевірити дерев'яною шпажкою. Готові маффіни трохи остудіть у формі, дістаньте і перекладіть на решітку до повного охолодження.