Головна » Статті » Рецепти |
Імбирно-медовий кекс з волоськими горіхами
Інгредієнти: Масло вершкове - 250 р Цукор - 200 г Мед - 250 р Молоко (6%) - 300 мл Яйце - 2 шт Борошно - 400 г Імбир (корінь, натертий) - 1,5 ст. л. Сода - 1 ч. л. Горіхи волоські - 0,5 склянки. Цукрова пудра - 0,5 склянки. Сіль (щіпка, за смаком) Рецепт: Вершкове масло, цукор і мед розтопити в сотейнику на невеликому вогні. Варити 5-7 хвилин. В оригіналі рецепту використовується коричневий цукор, у мене - звичайний, в оригіналі, 250 г цукру, у мене - 200. Цукру, на мій погляд, можна класти ще менше, так як вийшло досить солодкий, але, правда, не нудно. Дати масі небагато охолонути. Тим часом просіяти борошно в миску. Додати соду і щіпку солі. Імбир натерти на дрібній терці. Додати його в борошно, добре перемішати, рівномірно розподіліть по муці. остиглу вершково-медову масу влити холодне молоко. Можна використовувати молоко з меншою жирністю. Додати яйця. Трохи збити віничком. Подрібніть горіхи. Не дуже дрібно, мені подобається коли горіхи відчуваються. Я це зробила просто качалкою. Додати горіхи в борошно. борошно влити молочно-вершкову масу. Замісити тісто. Тісто виходить досить рідке. Як сметана. Вилити тісто в силіконову (або звичайну, але тоді змазати її маслом форму. Випікайте в розігрітій до 160 градусів духовці 1 годину. Після цього залишити в духовці до повного охолодження. Я трохи не дочекалася, саме повного охолодження, і кекс подарував мені невеликий сюрприз - зламався з одного боку. Впевнена, що якщо виконати цю умову, проблем з вийманням не буде - у міру охолодження, кекс ставав більш щільним. Зверху кекс можна покрити глазур'ю. Для цього змішати цукрову пудру і трохи води (кип'яченої). Кількість води за Вашим бажанням, але раджу додавати її буквально по краплях, щоб глазур не була сильно рідкої. Я ще посипала трохи пудрою, щоб приховати дещо які похибки, пов'язані з вийманням. І можна прикрасити горіхами. Автор: Julja_lja | |
Просмотров: 885 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |