Головна » Статті » Рецепти

Імбирно-медовий кекс з волоськими горіхами
Інгредієнти:
Масло вершкове - 250 р
Цукор - 200 г
Мед - 250 р
Молоко (6%) - 300 мл
Яйце - 2 шт
Борошно - 400 г
Імбир (корінь, натертий) - 1,5 ст. л.
Сода - 1 ч. л.
Горіхи волоські - 0,5 склянки.
Цукрова пудра - 0,5 склянки.
Сіль (щіпка, за смаком)
Рецепт:
Вершкове масло, цукор і мед розтопити в сотейнику на невеликому вогні. Варити 5-7 хвилин. В оригіналі рецепту використовується коричневий цукор, у мене - звичайний, в оригіналі, 250 г цукру, у мене - 200.
Цукру, на мій погляд, можна класти ще менше, так як вийшло досить солодкий, але, правда, не нудно.
Дати масі небагато охолонути. Тим часом просіяти борошно в миску. Додати соду і щіпку солі.
Імбир натерти на дрібній терці.
Додати його в борошно, добре перемішати, рівномірно розподіліть по муці.
остиглу вершково-медову масу влити холодне молоко. Можна використовувати молоко з меншою жирністю.
Додати яйця. Трохи збити віничком.
Подрібніть горіхи. Не дуже дрібно, мені подобається коли горіхи відчуваються. Я це зробила просто качалкою. Додати горіхи в борошно.
борошно влити молочно-вершкову масу. Замісити тісто. Тісто виходить досить рідке. Як сметана.
Вилити тісто в силіконову (або звичайну, але тоді змазати її маслом форму. Випікайте в розігрітій до 160 градусів духовці 1 годину. Після цього залишити в духовці до повного охолодження.
Я трохи не дочекалася, саме повного охолодження, і кекс подарував мені невеликий сюрприз - зламався з одного боку. Впевнена, що якщо виконати цю умову, проблем з вийманням не буде - у міру охолодження, кекс ставав більш щільним.
Зверху кекс можна покрити глазур'ю. Для цього змішати цукрову пудру і трохи води (кип'яченої). Кількість води за Вашим бажанням, але раджу додавати її буквально по краплях, щоб глазур не була сильно рідкої.
Я ще посипала трохи пудрою, щоб приховати дещо які похибки, пов'язані з вийманням.
І можна прикрасити горіхами.
Автор: Julja_lja
Просмотров: 670
Категория: Рецепти |
| Теги: Кекс, горіхи

Рекомендовані рецепти:

Перемячи з м'ясом
Мигдальний рулет з шоколадним кремом
Буженина в тесті
Мигдальної-яблучний пиріг
Полуничний пиріг
Гречані млинці з пшеничною мукою
Всего комментариев: 0
Name *:
Email *:
Code *: