Головна » Статті » Рецепти |
Повітряні сирники
Історія сирник не містить цікавих сюжетів і різких поворотів. Просто в побуті Древньої Русі слова сир ще не народилася, воно з'явилося декілька пізніше. Зате був сир - приготований сирим, з непереробленої молока, теперішній сир. Приготування сиру було одним із способів тимчасової консервації молока, крім усього іншого, сохранявшего основну частину білків і молочних жирів. Але виникала одна маленька проблема. Справа в тому, що теплова обробка білків сиру ускладнює їх перетравлення, тому сир у сирники стали перетирати через сито і пішло на лад. До всього додалися і приємні побічні ефекти - від перетертого сиру сирники ставали пишними і пружними, спробуй відмовся! Так давно це було, коли молоко було парним, а сир жирним і грудочками. Сучасний родич сиру куди більш різноманітний і потрапляючи в пачки вже подрібнений і перетерт. Але головне в тому, що центральний компонент сирників повинен бути сухим, тоді й результат вийти чудовим. Нам знадобиться: 400 гр сухого 9% сиру (2 пачки) 2 ст. ложки борошна 1 яйце (якщо сир дуже сухий, то можна 2) 2 ст. ложки цукру ванілін жменю родзинок 9 штук кураги Приготування: Візьмемо сухий сир (найпростіше знайти такий в пачках), викладемо в миску, додамо цукор і перемішаємо. окремо взобъем білок і жовток. білок при взбиваниеии додамо щіпку солі. Підмішаємо до сиру жовток, борошно і ванільний цукор. Додамо до маси білок і акуратно перемішати. У результаті вийде однорідна, щільна, густа масса.На цьому можна зупинитися і почати ліпити сирники. А можна додати курагу і родзинки, попередньо замочені в окропі на 10 хвилин. Щоб не порушити консистенції готової маси з родзинок і кураги потрібно видалити воду. Для цього викладемо ізюм на серветку і промокнем зверху інший. З курагою поступимо так само. Після чого наріжемо невеликими шматочками. Додамо до маси і перемішаємо. Маса готова, порушуємо до ліплення сирників. Зачерпнем ложкою сир, обваляємо в борошні, трохи приплюснем й викладемо на пергамент. Поставимо в духовку на 25 хвилин при 180-200 С. Автор: Ганна Ляленко | |
Просмотров: 1049 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |