Головна » Статті » Рецепти

Повітряні сирники
Історія сирник не містить цікавих сюжетів і різких поворотів. Просто в побуті Древньої Русі слова сир ще не народилася, воно з'явилося декілька пізніше. Зате був сир - приготований сирим, з непереробленої молока, теперішній сир.
Приготування сиру було одним із способів тимчасової консервації молока, крім усього іншого, сохранявшего основну частину білків і молочних жирів. Але виникала одна маленька проблема.
Справа в тому, що теплова обробка білків сиру ускладнює їх перетравлення, тому сир у сирники стали перетирати через сито і пішло на лад. До всього додалися і приємні побічні ефекти - від перетертого сиру сирники ставали пишними і пружними, спробуй відмовся!
Так давно це було, коли молоко було парним, а сир жирним і грудочками. Сучасний родич сиру куди більш різноманітний і потрапляючи в пачки вже подрібнений і перетерт. Але головне в тому, що центральний компонент сирників повинен бути сухим, тоді й результат вийти чудовим.
Нам знадобиться:
400 гр сухого 9% сиру (2 пачки)
2 ст. ложки борошна
1 яйце (якщо сир дуже сухий, то можна 2)
2 ст. ложки цукру
ванілін
жменю родзинок
9 штук кураги
Приготування:
Візьмемо сухий сир (найпростіше знайти такий в пачках), викладемо в миску, додамо цукор і перемішаємо.
окремо взобъем білок і жовток.
білок при взбиваниеии додамо щіпку солі.
Підмішаємо до сиру жовток, борошно і ванільний цукор.
Додамо до маси білок і акуратно перемішати.
У результаті вийде однорідна, щільна, густа масса.На цьому можна зупинитися і почати ліпити сирники.
А можна додати курагу і родзинки, попередньо замочені в окропі на 10 хвилин.
Щоб не порушити консистенції готової маси з родзинок і кураги потрібно видалити воду.
Для цього викладемо ізюм на серветку і промокнем зверху інший.
З курагою поступимо так само.
Після чого наріжемо невеликими шматочками.
Додамо до маси і перемішаємо.
Маса готова, порушуємо до ліплення сирників.
Зачерпнем ложкою сир, обваляємо в борошні, трохи приплюснем й викладемо на пергамент.
Поставимо в духовку на 25 хвилин при 180-200 С.
Автор: Ганна Ляленко
Просмотров: 988
Категория: Рецепти |
| Теги: сир, сиру

Рекомендовані рецепти:

Українські пампушки з часником
Печінкові трюфеля в сирі
Рулет маковий на дріжджах
Чанахи: рагу по-грузинськи
Апельсинові мафіни
Великодні паски
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: