Якщо не робити упор на оригінальний рецепт, то дорогі мигдальні горішки можна замінити більш доступними волоськими горіхами або додати фундук. Інгредієнти: 170 г мигдальних горіхів, 320 г борошна, 200 г м'якого вершкового масла, 400 грам цукрової пудри, чайна ложка ванільного цукру, один яєчний білок, половина чайної ложки меленої кориці, щіпка солі. Ще знадобляться горішки для прикраси (це не обов'язково).
Не лякайтеся великої кількості цукрової пудри! Помилки в рецепті немає - 200 грам ми використовуємо для приготування тіста, ще 200 грам нам знадобиться щоб як слід обваляти готове печиво.
Отже. Висипаємо горішки на деко і відправляємо в розігріту духовку. На невеликому вогні підсушуємо їх хвилин десять. Стежте, щоб не пригоріли. Даємо охолонути і разом з борошном, сіллю і корицею завантажуємо в блендер. Перемелюємо.
Масло кімнатної температури збиваємо з 200 гр. цукрової пудри. В отриману пишну масу додаємо борошняну суміш, ванільний цукор і замішуємо тісто. Ділимо його на невеликі шматочки. З кожного робимо кульку, придавлюємо його. Викладаємо на деко. Горішки для прикраси змішуємо зі збитим яєчним білком і зверху прикрашаємо печиво злегка вдавлюючи горішки в тісто. Випікаємо печиво 25 хвилин на середньому вогні. Даємо хвилин п'ять охолонути і обвалюємо в цукровій пудрі.