Головна » Статті » Рецепти

Пиріг з куркою, рікотою та шпинатом
Італійська кухня
Інгредієнти:
500 гр курячих грудинок без шкіри
500 гр готового пісочного тіста
200 гр листя шпинату
250 гр сиру рікотта
15 гр шнітт-лука
1 яєчний жовток
1 ч. л. мускатного горіха
4 порції
Приготування:Тісто поділіть, відкладіть 1/3 тесту в прохолодне місце. Решту розкачайте на поверхні, посипаній борошном, будуєте тестом форму для кексу так, щоб краї звисали назовні. Охолодіть протягом 30 хв. Готуйте шпинат на повільному вогні, помішуючи, поки листя не подвянут. Перекладіть його в друшляк, видавіть надлишок вологи. Рикотту змішайте з мускатним горіхом і жовтком. Приправте сіллю й чорним меленим перцем. Розігрійте духовку. Викладіть 1/3 шматочки курки на дно форми, накрийте тестом. Зверху викладіть половину суміші з рикоттой, посипте шнітт-цибулею і шпинатом. Продовжуйте укладати інгредієнти шарами, закінчивши шматочками курки. Змочіть краї тіста. Розкачайте залишок тіста і накрийте поверхню пирога. Щільно притисніть краю, зріжте надлишок тесту. Проколіть зверху вилкою, щоб виходив пар і запікайте 1,5 години до золотистого кольору. Потім охолодити у формі протягом 2 годин і акуратно переверніть на дошку. Прикрасьте шнітт-цибулею, подавайте охолодженим.
Просмотров: 896
Категория: Рецепти |
| Теги: краї, тестом

Рекомендовані рецепти:

Яблучний пай
Шашлик на маївку з свинини
Цукерки "Вершкові тягучки"
Угорський пиріг до чаю
Хлібний пудинг з горіхами і яблуками
Коктейль з морепродуктів в салатних листках
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: