Дуже люблю холодник, навіть взимку іноді готую цю страву, хоча воно ідеально підходить для спекотного літа. Перший раз я спробувала страву в кафе, мене здивувало воно, адже практично окрошка, але тільки з буряком. Найважливіше, як на мене, це додати необхідну кількість кислоти в страву, тоді буде дуже смачно. В ідеалі готувати холодник потрібно з маринованої буряків і в блюдо додати трохи того розсолу, в якому буряк маринувалася. Що знадобиться з продуктів: варені яйця штук п'ять, свіжого огірка дві штучки, маринована буряк (можна звичайну варену брати), сметана (не майонез!) і багато багато зелені.
Готувати дуже просто: всі продукти нарізати однаково соломкою. Можна на терочке натерти, якщо вийде все красиво і однаково натерти.
Змішуємо огірки, яйця, зелень рубана, сметана. До речі, зелень бажано нарізати і розтерти з сіллю. Буряк теж натерти соломкою, додати до решти інгредієнтів. Змішуємо, додаємо зелень, водичкою кип'яченої розводимо. І обов'язково пару ложок маринаду додаємо. Виходить дивовижний смак!