Головна » Статті » Рецепти |
Розсипчастий шоколадний брикет з сиром
Ще один варіант сирного пирога з розсипчастим тестом.На цей раз головною відмінністю є додавання какао в тісто. Від цього пиріг отримує приємний шоколадний аромат. загалом пиріг дуже смачний. Нижнє тісто забирає вологу з начинки і перестає бути сипучим, в той же час не стаючи розмокшим. Верхній шар тесту хрусткий і дуже крихкий. Начинка м'яка, гладка, злегка пружиниста. СКЛАД ТІСТО 150г вершкового масла, 1,5 склянки борошна, 2 ст. ложки (50г) цукрової пудри, 2 жовтки, 1,5 ст. ложки (15г) какао НАЧИНКА 400г сиру, 1/4~1/3 склянки цукру, 1~2 ст ложки крохмалю, 2 білки, ванілін або 1 ст. ложка лимонної цедри або 1 ст. ложка есенції "Тірамісу", при бажанні - 1~3 ст ложки лимонного соку або яблучного оцту ТестоУ яєць відокремити білки від жовтків. Вершкове масло довести до кімнатної температури. У великій мисці міксером збити масло з жовтками і цукровою пудрою. Всипати борошно і какао. Перемішати міксером на невеликих обертах. Повинно вийти розсипчасте тісто у вигляді крихт. Начинка Білки збити в піну з цукром. Для додання додаткової кислоти начинці і для більш жорсткого закріплення білкової піни при збиванні можна додати лимонний сік або яблучний оцет. Сир розім'яти. Вмішати крохмаль і ароматизатор - ванілін або лимонну цедру або есенцію. Ніж більш вологим буде сир, тим більше крохмалю потрібно в нього додати. сир викласти збиті білки і акуратно перемішати ложкою. Приготування пирога Прямокутну форму розміром 16х25см або круглу діаметром d=22~24см застелити зсередини фольгою або папером для випічки. На дно форми висипати половину тіста. Розрівняти, але не приминать. На тісто рівним шаром викласти сирну начинку. На сир - залишилось тісто. Злегка прим'яти його, щоб воно стало більш пов'язаним. Запекти в розігрітій до t=180~200C духовці до готовності - приблизно 35~40 хвилин. Під час випікання сир може трохи піднятися буграми,піднімаючи верхній шар тіста і утворюючи в ньому тріщини. Але після остигання всі вирівняється. Пиріг охолодити до теплого, потім вийняти з форми, відокремити фольгу і порізати на порційні шматки. | |
Просмотров: 963 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |