Головна » Статті » Рецепти

Розсипчастий шоколадний брикет з сиром
Ще один варіант сирного пирога з розсипчастим тестом.На цей раз головною відмінністю є додавання какао в тісто. Від цього пиріг отримує приємний шоколадний аромат.
загалом пиріг дуже смачний. Нижнє тісто забирає вологу з начинки і перестає бути сипучим, в той же час не стаючи розмокшим. Верхній шар тесту хрусткий і дуже крихкий. Начинка м'яка, гладка, злегка пружиниста.
СКЛАД
ТІСТО
150г вершкового масла, 1,5 склянки борошна, 2 ст. ложки (50г) цукрової пудри, 2 жовтки, 1,5 ст. ложки (15г) какао
НАЧИНКА
400г сиру, 1/4~1/3 склянки цукру, 1~2 ст ложки крохмалю, 2 білки, ванілін або 1 ст. ложка лимонної цедри або 1 ст. ложка есенції "Тірамісу", при бажанні - 1~3 ст ложки лимонного соку або яблучного оцту
ТестоУ яєць відокремити білки від жовтків.
Вершкове масло довести до кімнатної температури.
У великій мисці міксером збити масло з жовтками і цукровою пудрою.
Всипати борошно і какао. Перемішати міксером на невеликих обертах.
Повинно вийти розсипчасте тісто у вигляді крихт.
Начинка
Білки збити в піну з цукром.
Для додання додаткової кислоти начинці і для більш жорсткого закріплення білкової піни при збиванні можна додати лимонний сік або яблучний оцет.
Сир розім'яти. Вмішати крохмаль і ароматизатор - ванілін або лимонну цедру або есенцію.
Ніж більш вологим буде сир, тим більше крохмалю потрібно в нього додати.
сир викласти збиті білки і акуратно перемішати ложкою.
Приготування пирога
Прямокутну форму розміром 16х25см або круглу діаметром d=22~24см застелити зсередини фольгою або папером для випічки.
На дно форми висипати половину тіста.
Розрівняти, але не приминать.
На тісто рівним шаром викласти сирну начинку.
На сир - залишилось тісто.
Злегка прим'яти його, щоб воно стало більш пов'язаним.
Запекти в розігрітій до t=180~200C духовці до готовності - приблизно 35~40 хвилин.
Під час випікання сир може трохи піднятися буграми,піднімаючи верхній шар тіста і утворюючи в ньому тріщини. Але після остигання всі вирівняється.
Пиріг охолодити до теплого, потім вийняти з форми, відокремити фольгу і порізати на порційні шматки.
Просмотров: 705
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, сир

Рекомендовані рецепти:

Апельсинові мафіни
Яблучний штрудель з-австрийски
Відкритий пиріг з персиками
Тарталетки з куркою і помідорами
Сирний крем з бананами і фініками
Цукерки з вишні
Всего комментариев: 0
Name *:
Email *:
Code *: