Щоб начинка вийшла ніжною і смачною, гарбуз бажано тушкувати в вершках, і потім вже додати шматочки чорносливу. Тісто дуже пластичне і приємне в роботі, проблем з ним не повинно бути ніяких.
Інгредієнти для тіста: 500 г борошна, 250 мл води, 100 грам вершкового масла або маргарину, три столові ложки цукру, пакетик розпушувача, щіпка солі. Для начинки: склянку нежирних вершків, 500 грам гарбуза, 200 г чорносливу без кісточок, 100 грам вершкового масла, три столові ложки цукру (за смаком)
Спочатку готуємо начинку. Чорнослив миємо, заливаємо окропом і залишаємо на півгодини. З гарбуза зрізаємо шкірку, видаляємо волокнисту серединку з насінням. Ріжемо шматочками м'якоть, складаємо в каструлю, додаємо вершки, масло і тушкуємо на слабкому вогні 20 хвилин. Потім кладемо нарізану шматочками чорнослив, цукор, перемішуємо і знімаємо з вогню. Для тіста розтоплюємо масло, змішуємо його з молоком і сіллю. Борошно просіваємо, змішуємо з розпушувачем і цукром. Вливаємо молоко з маслом, замішуємо тісто. Прибираємо його на годину в холодильник. Потім ділимо на шматочки, розкачуємо. На кожен кружечок кладемо по чайній ложці начинки і формуємо пиріжки у вигляді пельменів. Перекладаємо на деко, випікаємо 25 хвилин при температурі 180 градусів.
|