Головна » Статті » Рецепти

Курка на пиві
Незвичайний і цікавий варіант запікання цілої тушки курки на банку з пивом. Приготовлена таким чином пташка виходить соковитою і, разом з цим, має апетитну рум'яну і хрустку скоринку!

Отже, для того, щоб приготувати таку курочку на пиві, вам буде необхідна в першу чергу сама куряча тушка, причому бажано велика, ну і висока банку з пивом (пиво можна брати будь-який, підійде як світле, так і темне пиво), а також знадобляться сіль, перець, спеції для курки, лимонний сік, рослинне масло і кілька зубчиків часнику.

Спочатку потрібно змішати рослинне масло з лимонним соком, додати в цю суміш сіль, перець і будь-які інші улюблені приправи, а також видавити туди часник і добре перемішати. Всій цій сумішшю необхідно ретельно змастити тушку курки, причому натирати тушку треба і зовні, і всередині (це дуже зручно робити пензликом). Після цього курку потрібно поставити на кілька годин, а краще всього на ніч в холодильник, щоб вона промаринувалася-просочилася сумішшю.
Банку пива потрібно відкрити і залишити в ній приблизно дві третини пива (інше пиво можна вилити або випити), а потім посадити тушку на цю банку. Конструкцію з банки з пивом і курки викласти в глибоке деко або форму і покласти в гарячу духовку. Готується така курочка приблизно годину при температурі 200-220 градусів, при цьому її слід періодично поливати або змащувати соком, який утворюється в процесі запікання.
Просмотров: 1147
Категория: Рецепти |
| Теги: курки, банку

Рекомендовані рецепти:

Рибні зрази з зеленню та маслом
Fougasse - або що таке фугас?
Овочевий суп з курячою грудкою
"Сніжне" печиво
Швидкі пиріжки з рибою
Печінкові трюфеля в сирі
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: