Головна » Статті » Рецепти

Парові булочки
Час приготування: 90 хвилин
Кількість порцій: 16
Опис: Оригінальна назва Dampfnudeln (Dampf-пар, Nudeln-в широкому сенсі-борошняні вироби) - це традиційне мучне страва південно-німецької кухні з дріжджового тіста. Як основне блюдо може подаватися з капустою, салатом, грибами в соусі; як десерт подається з ванільним, збитим винним соусом або чорничним компотом. У землі Рейнланд-Пфальц їдять Dampfnudeln традиційно по суботах з Kartoffelsuppe(картопляним супом).
досі Баварія і Рейнланд-Пфальц сперечаються, де ж спочатку виникло це блюдо.
На цей раз я робила солоні парові булочки і обсмажила їх з обох сторін, тому зовні вони більше схожі на пиріжки, але всередині тісто схоже на випечений в духовці.
Солодкі парові булочки підсмажують тільки з одного боку, а іноді їх випікають у духовці, як звичайні.
Спробуйте, дуже смачно!
Інгредієнти:
Молоко (тепле) - 250 мл
Маргарин (або масло вершкове) - 100 г
Дріжджі (свіжі - 42 гр, сухі - 7 гр)
Цукор - 2 ст. л.
Борошно - 500 г
Яйце - 1 шт
Спеції, сіль і чорний перець)
Цибуля ріпчаста (маленький, в начинку) - 1 шт
Бекон (начинка) - 100 г
Яблуко (велике, в начинку) - 1 шт
Олія
Рецепт "Парові булочки"
Тісто звичайне, дріжджове: в теплому молоці розчиняємо маргарин, 1 ст.л. цукру і дріжджі.
Як дріжджі розчиняться, додаємо щіпку солі, борошно, яйце і другу ложку цукру.
Замішуємо тісто, накриваємо колобок і ставимо в тепле місце на 45-60 хвилин для вистійки.
У цей час готуємо начинку.Я зробила солону начинку, оскільки подавала булочки до супу. З таким же успіхом можна робити солодку начинку або зовсім без неї.
Дрібно порізати цибулю і очищене яблуко,бекон нарізати тонкими смужками і обсмажити на сухій сковороді до хрустіння, додати цибулю і яблуко, смажити ще хвилин 5, зняти з плити, добре поперчити, охолодити (солі мені не знадобилося, бекон був досить солоний - справа смаку).
Підійшло тісто обмяли, нарізали на кусочки.Каждый шматочок руками розминаємо у корж, в середину кладемо 1 ч.л. охолола начинки, збираємо тісто в "вузлик", защипываем і формуємо шарик.Шарики укладаємо на посипаний борошном лист (або на пекарскую папір), накриваємо рушником і залишаємо в теплому місці ще хвилин на 30.
Булочки ще підійдуть.
Тепер нам знадобиться досить глибока сковорода з щільно закритою кришкою.
У сковороду наливаємо 2 ст.л. рослинного масла, 125 мл води і додаємо 1/2 ч.л. солі, розігріваємо.
Викладаємо булочки, закриваємо щільно кришкою, перші 5 хвилин смажимо/варимо на невеликому вогні, потім вогонь збільшуємо до середнього і під кришкою смажимо ще 10 хвилин.
До цього часу вся вода википить. Кришку відкриваємо, перевертаємо булочки і 2-3 хвилини обсмажуємо їх з іншого боку. Виймаємо, тримаємо в теплі.
Так само чинимо з іншими булочками: знову вода+масло+сіль, 15 хвилин на одній стороні, пару хвилин на інший,поки всі булочки не будуть готові.
Якщо ви робите солодкі булочки, то в сковороду наливаємо молоко+масло+цукор і смажимо/варимо булочки тільки на одній стороні (обов'язково під кришкою і кришку в процесі приготування не знімати, щоб булочки не осіли!). Зверху булочки залишаться світлими, їх поливають солодким соусом або варенням.
Смак дуже цікавий: всередині тісто - як з духовки, зовні - як смажений пиріжок, але не такий жирний.
Булочки дуже ситні: з салатом, грибами, капустою цілком можуть замінити друге блюдо.
Готові можна заморозити і розморожувати в мікрохвильовці в міру потреби.
У мене залишився маленький шматочок тіста - посипала його цукром з корицею, закрутила рулетом і спекла ще маленькі солодкі рулетики.
Просмотров: 818
Категория: Рецепти |
| Теги: Булочки

Рекомендовані рецепти:

Рулет маковий на дріжджах
Чиабата з шинкою, томатами та сиром
Квасоля з помідорами і грибами
Курячий рулет з яблуками і сухофруктами
Пиріг з м'ясом і овочами
Гострий соус до м'яса
Всего комментариев: 0
Name *:
Email *:
Code *: