На Великдень святкові столи просто ломляться від всіляких ласощів і перевага часто віддається саме м'ясних страв, так що даний рецепт фаршированого м'яса, чудово підійде для такої мети, тим більше готове блюдо виглядає цілком слушно - дивно апетитно і навіть дуже ошатно.
Для приготування страви вам знадобиться: приблизно 700-900 г свинячої вирізки, причому товщина шматка м'яса повинна бути не менше шести-семи сантиметрів, одне яйце, чверть склянки води, пів чайної ложечки меду, сіль і перець; для начинки - 50 г сушених грибів, одна середнього розміру ріпчаста цибулина. одна невелика морквина, 15 грамів крихт батона, три-чотири столові ложки майонезу, чорний перець і сіль.
Вирізку потрібно попередньо замочити в суміші з збитого яйця, води, перцю і солі і залишити в холодильнику на ніч. Далі з допомогою дуже гострого ножа зробити в м'ясі глибокий надріз-кишеню, не прорізаючи м'ясо наскрізь. Для начинки відварити гриби і нарізати їх невеликими шматочками. Цибулю і моркву очистити, цибулину дрібно нарізати, а морква натерти на крупну тертку. Змішати подрібнені гриби і овочі, додати до нього майонез і крихти батона, поперчити, перемішати і наповнити цією сумішшю м'ясо, ну а отвір заколоти дерев'яними зубочистками. Змастити підготовленої м'ясо медом (якщо мед густий, то його потрібно розвести невеликою кількістю води). Покласти м'ясо в рукав для запікання і готувати близько години в гарячій духовці (температура приблизно 180 градусів). Готову страву охолодити і порізати.
|