Досить незвичайна закуска з брокколі і шпрот виходить ніжною і пікантною. Смачно її саму по собі, а також як з білих, так і з чорним хлебом.Необходимые продукти: 1 кг броколі, 3 часточки часнику, 1 баночка шпротів в олії, 1 перчик чилі, 2 столові ложки оливкової олії, 1 лимон, чорний мелений перець, сіль, 6 товстих скибочок білого хліба. Спосіб приготування: брокколі відварити в киплячій підсоленій воді 5 хвилин, остудити, розібрати на суцвіття дрібніші. Часник нарізати навскоси тонкими платівками, перчик чилі звільнити від насіння і подрібнити. Вичавити сік з лимона. Розігріти оливкову олію в глибокій сковороді, на слабкому вогні обсмажити часник. Додати чилі, прогріти, додати брокколі, посолити і поперчити, перемішуючи, готувати 5 хвилин без кришки. Вимкнути нагрів. Викласти шпроти з банки разом з маслом. Розім'яти виделкою разом з брокколі в однорідну масу. Полити лимонним соком. Хліб підсушити в духовці і щедро зверху намазати його закускою.