Головна » Статті » Рецепти

Мафіни з мигдалем і цукатами
Мафіни - це маленькі кекси. Я намагаюся уникати в повсякденній мові чужорідного красивого слова мафіни і по-старому величаю ці вироби кексами або кексиками. Але все таки кекс спочатку є великою випічкою, яку розрізають ножем або розламують на частини для декількох співтрапезників.
Мафіни, навпаки, роблять маленькими, щоб кожному дісталося по індивідуальному порционному кексику з начинкою і хрусткою смачною скоринкою. А як радіють маленьким кексикам маффинам діти. От, у принципі, і все різниця.
Інгредієнти
* борошно пшеничне - 2 склянки;
* яйця - 2 штуки;
* сметана - 200 г;
* цукровий пісок - 1 склянка;
* розпушувач для борошна - 1 пакетик (10 г);
* мигдаль - 30 г;
* різнокольорові цукати - 30 г.
Підготувати начинку. Горіхи і цукати дрібно нарізати. Не обов'язково використовувати мигдаль. Можна взяти фундук, волоські, кедрові горіхи.
Яйця збити з цукровим піском добєла. Додати сметану, перемішати. Борошно просіяти через сито, додати до неї розпушувач. Змішати борошно з яично-цукрового масою. Вимісити тісто до однорідності. Додати в тісто горіхи і цукати, перемішати.
Увімкнути прогріватися духовку до 180 градусів. У форму для кексів викласти спеціальні паперові формочки. Потім заповнити тістом кожен стаканчик на 2/3 висоти. Поставити в духовку і випікати протягом 30 хвилин.
Готові мафіни вийняти з форми, охолодити, прикрасити кондитерської посипанням або цукровою пудрою на свій смак. І подати до чаю.
Автор: Господиня
Просмотров: 1067
Категория: Рецепти |
| Комментарии: 1 | Теги: мафіни, горіхи

Рекомендовані рецепти:

Коктейль з морепродуктів в салатних листках
Печиво серпантин
Котлети з підливою
Угорський пиріг до чаю
Бутербродний торт "Полосатик"
Курячий бульйон з яєчними пластівцями
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: