Головна » Статті » Рецепти |
Мафіни з мигдалем і цукатами
Мафіни - це маленькі кекси. Я намагаюся уникати в повсякденній мові чужорідного красивого слова мафіни і по-старому величаю ці вироби кексами або кексиками. Але все таки кекс спочатку є великою випічкою, яку розрізають ножем або розламують на частини для декількох співтрапезників. Мафіни, навпаки, роблять маленькими, щоб кожному дісталося по індивідуальному порционному кексику з начинкою і хрусткою смачною скоринкою. А як радіють маленьким кексикам маффинам діти. От, у принципі, і все різниця. Інгредієнти * борошно пшеничне - 2 склянки; * яйця - 2 штуки; * сметана - 200 г; * цукровий пісок - 1 склянка; * розпушувач для борошна - 1 пакетик (10 г); * мигдаль - 30 г; * різнокольорові цукати - 30 г. Підготувати начинку. Горіхи і цукати дрібно нарізати. Не обов'язково використовувати мигдаль. Можна взяти фундук, волоські, кедрові горіхи. Яйця збити з цукровим піском добєла. Додати сметану, перемішати. Борошно просіяти через сито, додати до неї розпушувач. Змішати борошно з яично-цукрового масою. Вимісити тісто до однорідності. Додати в тісто горіхи і цукати, перемішати. Увімкнути прогріватися духовку до 180 градусів. У форму для кексів викласти спеціальні паперові формочки. Потім заповнити тістом кожен стаканчик на 2/3 висоти. Поставити в духовку і випікати протягом 30 хвилин. Готові мафіни вийняти з форми, охолодити, прикрасити кондитерської посипанням або цукровою пудрою на свій смак. І подати до чаю. Автор: Господиня | |
Просмотров: 1138 Категория: Рецепти |
| |
| Комментарии: 1 | |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |