Ці простенькі цукерки є варіантом всім відомих вершкових ірисок, от тільки це виходять саме жувальні цукерки - м'які і дуже смачні, навіть незважаючи на те, що зовсім простенькі в приготуванні, а також за складом. Для додання конфеткам додаткового смаку в них додається також подрібнена цедра апельсина, але цілком можна приготувати таку солодкість і без неї.
Для того, щоб приготувати такі цукерочки-тягучки вам будуть потрібні наступні компоненти: 300 грамів цукрового піску, 250 мл жирних вершків (жирність має бути не менше 30 відсотків), п'ять столових ложок питної води, 50 г натурального меду, 50 грамів вершкового масла, а також апельсинова цедра (попередньо гарненько подрібнена).
В каструльку з антипригарним покриттям або ж просто з товстим дном викласти мед, всипати цукор і додати до них воду, після чого поставити на сильний вогонь і, безперервно помішуючи, довести масу до кипіння і варити ще три-чотири хвилини. В окремій посудині довести до кипіння вершки і змішати з медово-цукровою масою, а потім варити на середньому вогні до придбання сумішшю коричневого відтінку. Далі додати масло і цедру, добре розмішати і вилити все на неглибокий широкий деко застелений промасленим папером для випічки і залишити застигати. Застиглий пласт розрізати на окремі цукерки-квадратики.