Цей салат можна готувати з сьомгою, з фореллю, з горбушею. Береться спочатку сира, тобто свіжа рибка, запікається в духовці, остуджується і потім тільки з цієї запеченої рибкою готується салат. Я його пробувала, дуже ситне і смачне блюдо. Годиться і на святковий стіл і як варіант закуски для пікніка (вдома приготувати і з собою взяти). Що знадобиться: помідори свіжі, огірочки свіжі, рибка червона будь сира, кунжутне насіння, рослинна олія, лимон і соєвий соус. Як готувати: рибку промити, трохи присолити і запекти до готовності. Далі всі овочі миємо, нарізаємо часточками і викладаємо на блюдо з салатними листочками (листочки треба обмити, обсушити і на блюдо укласти в один шар). Далі до помідорів і огірочків додаємо нарізану скибочками рибку і заправку додаємо. Заправку з рослинної олії, соєвого соусу і обсмаженого кунжуту робимо. І, до речі, рибку можна не різати, а пальцями на дрібненькі шматочки розібрати. Приємного!