Головна » Статті » Рецепти |
Пиріжки "Асорті для всієї родини"
Інгредієнти: * Дріжджі (сухі, 1 пачка) - 12 р * Молоко - 1 л * Яйце - 1 шт * Сметана - 1 ст. л. * Масло вершкове - 100 г * Цукор (півсклянки) - 100 г * Сіль - 1 ст. л. * Борошно - 1.300-1.500 кг * Фарш (+ 1 цибулина - начинка № 1 ) - 300 г * Цибуля зелена (+ 6-7 яєць - начинка № 2) - 400 г * Капуста білокачанна (+ 1 цибулина, + 2 сирі яйця - начинка № 3 ) - 500 г Рецепт Борошно (спочатку 1-1 .300 кг, якщо потрібно, додайте ще) змішати з дріжджами, цукром і сіллю. Додати всі рідкі інгредієнти і замісити тісто. Тісто виходить трохи липким. Тісто покласти в каструлю, накрити кришкою і поставити в тепле місце на годину. Для тих, у кого електрична духовка, можна поставити в нагріту духовку - 40 град. Це я чула, як то по телевізору, сьогодні так і зробила, результат мене дуже порадував. Раніше тісто ставила на електричну грілку, накривала ковдрою... тепер, це все в минулому. Коли тісто збільшиться вдвічі, обімніть його, якщо потрібно, додайте борошна і знову поставте на півгодини в тепле місце. Тепер займемося начинкою, поки підходить тісто. Ріпчасту цибулю нарізати кубиками, обсмажити на 1 ст.л. ложці рослинної олії, додати фарш, обсмажити, посолити, поперчити. Як фарш охолоне, перемолоти його в блендері або через м'ясорубку - так стане фарш ніжніше. Начинка № 2: Зелену цибулю нарізати, протушкувати 2 хвилинки в 1 ст.л. рослинного масла, додати нарізані кубиками яйця, посолити, поперчити, протушкувати ще хвилинку і вимкнути газ. Начинка № 3: капусту Нашинкувати, протушкувати в 2-3 ст.л. масла, додати ріпчасту цибулю, посолити, поперчити. Я тушу до коричневого кольору, мені більше подобається. Збити 2 яйця, влити в капусту, розмішати, дати яєць згорнутися, протушкувати ще пару хвилин і все! Начинки з фаршу і з капусти можна приготувати з вечора. Розділити тісто на маленькі шматочки, скачати їх в кульки і залишити на сходження на 15 хвилин. Щоб тісто не липло до рук, змастіть їх олією і робочу поверхню теж змастити маслом. Кульки расплюснуть руками. Покласти начинку. Защипати краю. Пиріжки викласти на змащене маслом деко і поставити для вистійки в тепле місце на 15 хвилин, потім змастити збитим яйцем + 1 ст.л. води. Випікайте в розігрітій до 190-200 град. духовці приблизно 20-25 хвилин. Тесту виходить багато, аж три листи пиріжків, так що, якщо для когось цього багато, можете зробити половину порції. Венерик | |
Просмотров: 818 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |