Головна » Статті » Рецепти

Пиріжки "Асорті для всієї родини"
Інгредієнти:
* Дріжджі (сухі, 1 пачка) - 12 р
* Молоко - 1 л
* Яйце - 1 шт
* Сметана - 1 ст. л.
* Масло вершкове - 100 г
* Цукор (півсклянки) - 100 г
* Сіль - 1 ст. л.
* Борошно - 1.300-1.500 кг
* Фарш (+ 1 цибулина - начинка № 1 ) - 300 г
* Цибуля зелена (+ 6-7 яєць - начинка № 2) - 400 г
* Капуста білокачанна (+ 1 цибулина, + 2 сирі яйця - начинка № 3 ) - 500 г
Рецепт
Борошно (спочатку 1-1 .300 кг, якщо потрібно, додайте ще) змішати з дріжджами, цукром і сіллю.
Додати всі рідкі інгредієнти і замісити тісто. Тісто виходить трохи липким.
Тісто покласти в каструлю, накрити кришкою і поставити в тепле місце на годину.
Для тих, у кого електрична духовка, можна поставити в нагріту духовку - 40 град. Це я чула, як то по телевізору, сьогодні так і зробила, результат мене дуже порадував. Раніше тісто ставила на електричну грілку, накривала ковдрою... тепер, це все в минулому.
Коли тісто збільшиться вдвічі, обімніть його, якщо потрібно, додайте борошна і знову поставте на півгодини в тепле місце.
Тепер займемося начинкою, поки підходить тісто.
Ріпчасту цибулю нарізати кубиками, обсмажити на 1 ст.л. ложці рослинної олії, додати фарш, обсмажити, посолити, поперчити.
Як фарш охолоне, перемолоти його в блендері або через м'ясорубку - так стане фарш ніжніше.
Начинка № 2:
Зелену цибулю нарізати, протушкувати 2 хвилинки в 1 ст.л. рослинного масла, додати нарізані кубиками яйця, посолити, поперчити, протушкувати ще хвилинку і вимкнути газ.
Начинка № 3:
капусту Нашинкувати, протушкувати в 2-3 ст.л. масла, додати ріпчасту цибулю, посолити, поперчити. Я тушу до коричневого кольору, мені більше подобається. Збити 2 яйця, влити в капусту, розмішати, дати яєць згорнутися, протушкувати ще пару хвилин і все!
Начинки з фаршу і з капусти можна приготувати з вечора.
Розділити тісто на маленькі шматочки, скачати їх в кульки і залишити на сходження на 15 хвилин.
Щоб тісто не липло до рук, змастіть їх олією і робочу поверхню теж змастити маслом.
Кульки расплюснуть руками.
Покласти начинку.
Защипати краю.
Пиріжки викласти на змащене маслом деко і поставити для вистійки в тепле місце на 15 хвилин, потім змастити збитим яйцем + 1 ст.л. води.
Випікайте в розігрітій до 190-200 град. духовці приблизно 20-25 хвилин.
Тесту виходить багато, аж три листи пиріжків, так що, якщо для когось цього багато, можете зробити половину порції.
Венерик
Просмотров: 818
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, начинка

Рекомендовані рецепти:

Домашні цукерки з інжиром
Пиріжки з кропивою і рисом
Тортик "На графських руїнах"
Сирні конвертики
Торт пісочно-чорносливове
Гречка з консервованим тунцем
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: