Таку чудово смачну святкову закуску можна подавати і в гарячому, і в холодному вигляді - і так, і сяк блюдо просто приголомшливо смачне! Для приготування м'ясного терина з помідорами взагалі-то використовуються томати консервовані у власному соку, але таким же точно чином можна використовувати також і свіжі помідори, попередньо очищені від шкірки і насіння або ж помідори в'ялені.
Список складових: пів кілограма м'ясного фаршу асорті (суміш яловичого і свинячого), 50 г панірувальних сухарів, 50 г швидкорозчинного картопляного пюре (точно також при бажанні можна використовувати і звичайне картопляне пюре), два курячих яйця, 200 г сметани, 200 г сиру, 150 грамів помідорів у власному соку, один пучок базиліка, а також сіль і чорний перець.
Сметану необхідно змішати з панірувальними сухарями і картопляним пюре, окремо гарненько збити яйця і додати їх до суміші, після чого змішати все це з м'ясним фаршем, додати туди ж потрібну кількість солі і перцю і ретельно перемішати. З томатів злити зайву рідину і змішати з дрібно нарубаним базиліком. У форму для терріна перекласти весь підготовлений фарш, а зверху на нього викласти помідори і запікати все це близько півгодини при температурі 180 градусів, а потім вийняти з духовки, посипати натертим сиром і готувати ще 15 хвилин.