Хліб для такої запіканки краще використовувати чорний з горіхами і родзинками і злегка солодкуватим присмаком - саме це і додасть такий запіканці незвичайний і чудовий смак, хоча можна, звичайно, взяти і будь-який інший хліб, навіть білий.
Необхідні продукти: приблизно 10-12 середніх розмірів скибочок хліба, 50 грамів вершкового масла, 100 г шинки, печериці, ріпчаста цибулина, майонез і кетчуп, 50-70 грамів твердого сиру, два сирих яйця, молоко, а також олію.
Печериці і ріпчасту цибулину слід дрібно нарізати і обсмажити в рослинній олії до готовності, в кінці смаження додати до них одну столову ложку майонезу. Хліб порізати невеликими кубиками, шинку нарізати соломкою. На розтопленому вершковому маслі обсмажити шматочки хліба, а потім додати також і шинку. Твердий сир потрібно натерти на середній або великій тертці. Змішати обсмажену шинку і хліб з обсмаженими грибами і цибулею, додати до суміші ще одну столову ложку майонезу і також столову ложку кетчупу. В підходящу і не надто велику жароміцну форму потрібно викласти половину цієї суміші і щедро посипати тертим сиром, після чого викласти решту суміші і залити збитими з молоком яйцями. Зверху запіканку знову посипати сиром і відправити в гарячу духовку хвилин на 20 або 25.
|