Для омлету з грибами можна використовувати свіжі або заморожені опеньки або шампіньйони. Якщо будете купувати заморожені гриби - зверніть увагу на упаковку - гриби можуть бути попередньо звареними і потім замороженими. Інгредієнти: 500 грам грибів, один стебло цибулі-порею або дві ріпчасті цибулини, 30 грам вершкового масла, шість яєць, 100 г сметани, пучок свіжої петрушки, сіль і спеції за смаком.
Гриби очистіть і промийте під проточною водою. Залийте чистою холодною водою, доведіть до кипіння, посоліть і варіть хвилин десять. У процесі приготування періодично знімайте піну. У сковорідці розігрійте масло і обсмажте цибулю до м'якості. Потім додайте варені гриби (їх потрібно буде порізати, але не дуже дрібно) і продовжуйте готувати ще хвилин п'ять. Приправте спеціями. Яйця збийте, підсолити, додайте сметану і дрібно нарізану петрушку. Вилийте яєчну суміш на гриби, зробіть мінімальний вогонь і готуйте під кришкою кілька хвилин до потрібної консистенції омлету. При подачі можна посипати свіжою зеленню.
|