Швидше за все, таку назву бутерброди отримали з-за доданою гірчиці, яка будь-якій страві додає своєрідний, пікантний смак.
Інгредієнти: чотири скибочки білого хліба, три варених яйця, дві цибулини, 50 г твердого сиру, чайна ложка готової гірчиці (можна більше, за смаком), столова ложка вершкового масла, дві столові ложки рослинної олії, чорний мелений перець і сіль за смаком. Якщо є свіжа зелень - додавайте.
Цибулю дрібно наріжте і обсмажте до злегка золотистого кольору в рослинній олії. Сир натріть на дрібній тертці. Яйця дрібно порубаєте, змішайте з цибулею, половиною тертого сиру, додайте гірчицю. Посоліть і поперчіть за смаком. При бажанні можна додати дрібно нарізаний кріп або петрушку.
Скибочки білого хліба змастити тоненьким шаром вершкового масла, викласти підготовлену намазки і посипати тертим сиром. Викласти бутерброди на деко і поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Запікати 5-7 хвилин до утворення рум'яної скоринки. Приємного апетиту!
Скибочки хліба не обов'язково змащувати маслом, без нього теж виходить смачно.