Каша виходить дуже ніжною на смак, вона здатна сподобатися навіть тим, хто зовсім не любить кашу з пшона. Вживати її можна як у якості основного блюда (наприклад, на сніданок), так і як десерт; їдять таку кашу і в гарячому, і в холодному вигляді - її в цьому випадку можна різати, як запіканку.
Необхідні інгредієнти: один стакан пшона, два з половиною склянки води, 200 грамів сиру, цукровий пісок за смаком, а також щіпка кориці і ягоди або сухофрукти для прикраси готового страви.
В каструлі з товстим дном необхідно закип'ятити воду, після чого в киплячу рідину слід засипати крупу, яку перед приготуванням потрібно ретельно, кілька разів промивати в холодній воді до того моменту, поки вода не буде залишатися чистою. Коли каша закипить, вогонь потрібно зменшити до зовсім мінімального, а каструлю накрити кришкою. Сир слід спочатку протерти через сито і додати до нього цукор. У готову гарячу пшоняну кашу додати суміш з сиру і цукру і гарненько перемішати, після чого накрити кришкою і залишити на невеликому вогні на 2-3 хвилини. Готову кашу можна відразу ж викласти на тарілки і прикрасити ягодами або сухофруктами. При бажанні її можна посипати корицею.
|