Для приготування цієї страви в будинку завжди знайдеться відповідний запас продуктів. Начинка в оригінальному рецепті - це розім'яті шпроти, змішані з цибулею, але в принципі начинка може бути будь-якою. Інгредієнти: баночка шпротів, десять картоплин, одна морквина, одне яйце, пучок зеленої цибулі, зелень кропу і петрушки, дві столові ложки вершкового масла, сіль, перець і спеції для картоплі. Для обжарювання нам знадобиться рослинна олія для панірування - борошно або панірувальні сухарі. Картоплю і моркву очистити, дрібно нарізати і зварити до готовності. Воду злити, овочі розім'яти в пюре, додавши в нього вершкове масло. Коли пюре трохи охолоне - вбийте яйце, можна додати спеції. Посоліть і поперчіть за смаком. Шпроти (без масла) викладіть в тарілку, розімніть виделкою. Дрібно порубаєте зелень, зелений лук і змішайте з розім'ятої рибою. Якщо не маєте нічого проти ріпчастої цибулі - додайте і його теж (можна обсмажити або додати сирим). Зробіть з картопляного пюре кульки, в центрі притисніть щоб вийшло поглиблення. Покладіть чайну ложку начинки, краї з'єднайте. Обваляйте в борошні або сухарях (можна додати спеції) і обсмажте на олії до рум'яного кольору. До биточкам дуже добре підходить салат зі свіжих овочів. Приємного апетиту!
|