Якщо паштет готується не як дієтичний продукт, то можна додати спеції - мускатний горіх, чорний мелений перчик. А взяти сир твердий, з високим відсотком жирності. Щоб паштет вийшов більш соковитим, і сир легше змішувався з курячим м'ясом, курку потрібно тримати в бульйоні, щоб вона була теплою.
Горіхи попередньо підсушити в духовці, потім розтовкти в ступці. Зелень дрібно порубати. Тепле куряче філе пропустити кілька разів через м'ясорубку і змішати з плавленим сиром. Якщо використовуєте твердий сир натріть його на дрібній тертці. Всі інгредієнти перемішайте, зробіть невеликі кульки і приберіть в холодильник. Можна перекласти паштет харчової контейнер, дно і стінки якого простелені плівкою, а коли застигне і прийме форму - перевернути на блюдо.