Чахохбілі - страва грузинської кухні, можна назвати його тушкованою куркою у власному соку.Необходимые продукти: 1 курка, 4 цибулини, 5 помідорів, 3 зубчики часнику, 3 столові ложки соусу сацебелі, столова ложка вершкового масла, по пучку петрушки, тархуну, кінзи, базиліка, чайна ложка хмелі-сунелі, сіль, чорний і червоний перець за смаком. Тушку курки помити і нарізати на порційні шматки. Сковороду з товстим дном або сотейник нагріти, викласти шматочки шкіркою вниз, накрити щільно кришкою тримати на маленькому вогні 5 хв (без масла!), злити сік, ще тушкувати 10 хв. Цибулю дрібно нарізати, відправити до курки, додавши вершкове масло, перемішати, тушкувати до м'якості цибулі. Часник розтерти в ступці з сіллю, перцем і хмелі-сунелі, заправити м'ясо і влити курячий сік. Помідори обшпарити, зняти шкірку, порізати кубиками і відправити в сотейник. Все тушкувати 30 хвилин до готовності курки. Додати подрібнену зелень, сацебелі і томити під кришкою ще 5 хвилин.
|