Головна » Статті » Рецепти |
Заливний пиріг з грибами
Для приготування страви Вам знадобиться: кефір - 1 склянка (250 мл) яйце - 2 шт. борошно - 5 ст.л. (140г) сода - 1/2 ч.л. сіль - 2 ч.л. вершкове масло - 50г для начинки: лісові гриби (підберезники, білі, маслюки) - 500г сіль - за смаком вершкове масло для смаження тертий сир для прикраси. Гриби почистити, особливо це стосується маслюків, з капелюшків яких треба зняти шкірку. У решти грибів обрізати ніжки, прибрати з капелюшків листя і хвоїнки, деякі капелюшки можна очистити від темних плівок. Очищені гриби нарізати невеликими шматочками. На теплу сковороду покласти гриби і, помішуючи, готувати, поки не випариться надлишок води. Сковорода повинна бути теплою, а не гарячої. Гриби не повинні підгоряти. Як тільки зайва волога випаровується, посолити, додати вершкове масло і тушкувати майже до готовності. Для тесту розмішати вилкою яйце з сіллю, додати соду (не гасити!), влити стакан кефіру і сипати по ложці, кожен раз розмішуючи, борошно. Форму для пирога (діаметр 20 см) змастити маслом і присипати борошном. Вилити меншу половину тіста у форму. Зверху розкласти смажені гриби. Залити начинку тістом і посипати тертим сиром. Випікати в попередньо прогрітій до 190С духовці до готовності. На це піде 40-60 хвилин. Готовий пиріг залишити охолоджуватися, а потім нарізати на шматочки. Автор: Олена Покровська | |
Просмотров: 1219 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |