Головна » Статті » Рецепти

Заливний пиріг з грибами
Для приготування страви Вам знадобиться:
кефір - 1 склянка (250 мл)
яйце - 2 шт.
борошно - 5 ст.л. (140г)
сода - 1/2 ч.л.
сіль - 2 ч.л.
вершкове масло - 50г
для начинки:
лісові гриби (підберезники, білі, маслюки) - 500г
сіль - за смаком
вершкове масло для смаження
тертий сир для прикраси.
Гриби почистити, особливо це стосується маслюків, з капелюшків яких треба зняти шкірку. У решти грибів обрізати ніжки, прибрати з капелюшків листя і хвоїнки, деякі капелюшки можна очистити від темних плівок.
Очищені гриби нарізати невеликими шматочками. На теплу сковороду покласти гриби і, помішуючи, готувати, поки не випариться надлишок води.
Сковорода повинна бути теплою, а не гарячої. Гриби не повинні підгоряти. Як тільки зайва волога випаровується, посолити, додати вершкове масло і тушкувати майже до готовності.
Для тесту розмішати вилкою яйце з сіллю, додати соду (не гасити!), влити стакан кефіру і сипати по ложці, кожен раз розмішуючи, борошно.
Форму для пирога (діаметр 20 см) змастити маслом і присипати борошном. Вилити меншу половину тіста у форму. Зверху розкласти смажені гриби.
Залити начинку тістом і посипати тертим сиром. Випікати в попередньо прогрітій до 190С духовці до готовності.
На це піде 40-60 хвилин. Готовий пиріг залишити охолоджуватися, а потім нарізати на шматочки.
Автор: Олена Покровська
Просмотров: 966
Категория: Рецепти |
| Теги: масло, гриби

Рекомендовані рецепти:

Шарлотка з мандаринами
Коржики на кефірі "від бабусі"
Пудинг з фініками
Ватрушки "Трояндочки"
Великодні паски
Закусочні рибні кульки
Всего комментариев: 0
Name *:
Email *:
Code *: