В печиво мінімум інгредієнтів, і всі продукти такі, які завжди є в будинку. Рецепт можна сміливо записувати в категорію чергових - якщо раптом треба щось швиденько спекти чи захочеться солодкого, а немає ні яєць, ні сметани - він неодмінно виручить. Інгредієнти: 120 грам вершкового масла (або маргарину), 160 - 180 грам борошна, 140 грам волоських горіхів, 80 грам цукру в тісто + ще трохи для посипання печива, щіпка солі, пакетик ванільного цукру.
Горіхи підсушуємо в духовці на слабкому вогні. Коли охолонуть - рубаємо ножем або подрібнюємо у блендері, в ступці, але так, щоб залишалися шматочки. Змішуємо звичайний і ванільний цукор, додаємо м'яке вершкове масло або маргарин, збиваємо міксером. Всипаємо борошно і горіхи і швидко замішуємо тісто. Довго його місити не потрібно - як тільки всі компоненти з'єдналися, пам'ятайте тісто долонькою кілька разів і залиште хвилин на 10 відпочити. Ділимо тісто на невеликі кульки, обвалюємо їх у цукрі, викладаємо на деко і притискаємо щоб вийшли коржики. Випікаємо печиво в розігрітій до 180 градусів духовці 12-15 хвилин, поки краї злегка не підрум'яняться.