Мій самий улюблений десерт, це мабуть бланманже. Смак простий і водночас вишуканий. Як то довелося пробувати бланманже в гостях, я дві порції з'їла і дуже здивувалася, коли господиня, заснула і приготувалася цей десерт розповіла мені, що готується страва з молока. Пізніше я сама навчилася цей десерт готувати і тепер сама люблю здивувати своїх гостей.)) Необхідні такі продукти для приготування: півлітра молока, ванілін за бажанням, грамів сто мигдалевих горішків і пару чайних ложок крохмалю.
Готуємо наступним чином: молоко доводимо до кипіння, тим часом подрібнюємо обсмажений мигдаль до стану пудри або як мінімум борошна. Цю мигдалеву борошно додаємо в молоко, доводимо до кипіння, цукор за смаком додаємо і вимикаємо вогонь. Молоко з мигдалем повинно охолонути. Після чого пару ложок крохмалю у певній кількості цього ж мигдального молока розводимо і вливаємо в час, що залишився молоко, знову доводимо до кипіння і безперервно заважаємо. Завдяки крохмалю маса загусне. Розливаємо бланманже по формочках, ставимо в холодильник. Як тільки остигне - подаємо і насолоджуємося тонким смаком цього десерту.