Головна » Статті » Рецепти

Бланманже з мигдалем (рецепт)
Мій самий улюблений десерт, це мабуть бланманже. Смак простий і водночас вишуканий. Як то довелося пробувати бланманже в гостях, я дві порції з'їла і дуже здивувалася, коли господиня, заснула і приготувалася цей десерт розповіла мені, що готується страва з молока. Пізніше я сама навчилася цей десерт готувати і тепер сама люблю здивувати своїх гостей.))
Необхідні такі продукти для приготування: півлітра молока, ванілін за бажанням, грамів сто мигдалевих горішків і пару чайних ложок крохмалю.

Готуємо наступним чином: молоко доводимо до кипіння, тим часом подрібнюємо обсмажений мигдаль до стану пудри або як мінімум борошна. Цю мигдалеву борошно додаємо в молоко, доводимо до кипіння, цукор за смаком додаємо і вимикаємо вогонь. Молоко з мигдалем повинно охолонути. Після чого пару ложок крохмалю у певній кількості цього ж мигдального молока розводимо і вливаємо в час, що залишився молоко, знову доводимо до кипіння і безперервно заважаємо. Завдяки крохмалю маса загусне.
Розливаємо бланманже по формочках, ставимо в холодильник. Як тільки остигне - подаємо і насолоджуємося тонким смаком цього десерту.
Просмотров: 651
Категория: Рецепти |
| Теги: молоко, бланманже

Рекомендовані рецепти:

Шоколадні пряники з начинкою
"Крем-брюле" з сиру
Торт "Посмішка негра"
Салат з консервованим тунцем (рецепт)
Салат "Букет тюльпанів"
Вівсяне печиво з горіхами і сухофруктами
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: