Навіть якщо кожен день готувати картоплю, вона не набридне. Звичайно, за умови, що у вашому арсеналі достатньо самих різних рецептів щоб одне блюдо не повторювало інше. Інгредієнти: 2 кг картоплі, 3 великих цибулини, 4 солодких болгарських перцю, 300 мл. вершків (або нежирної сметани, 150 грам сиру, сіль і спеції за смаком. За бажанням можна додати трохи часничку і пряної зелені. Так само знадобиться рослинна олія для змащування дека (або форми).
Картоплю потрібно очистити, нарізати кружечками. Посолити, поперчити, посипати спеціями і залишити на деякий час. Лук ріжемо тонкими кільцями, перець - смужками. Деко змащуємо олією. Першим шаром викладаємо кружечки картоплі, на нього - кільця цибулі, потім - смужки перцю. Заливаємо вершками (їх можна злегка підсолити) або сметаною і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на сорок хвилин. Щоб картопля не підгоріла зверху, то її можна накрити листом фольги, а хвилин за 15 до готовності фольгу зняти. Коли картопля стане м'якою, дістаньте деко, посипте блюдо тертим сиром і знову поставте в духовку до розплавлення сиру. Приємного апетиту!