Головна » Статті » Рецепти

Картопля з овочами, запечений у вершках
Навіть якщо кожен день готувати картоплю, вона не набридне. Звичайно, за умови, що у вашому арсеналі достатньо самих різних рецептів щоб одне блюдо не повторювало інше.
Інгредієнти: 2 кг картоплі, 3 великих цибулини, 4 солодких болгарських перцю, 300 мл. вершків (або нежирної сметани, 150 грам сиру, сіль і спеції за смаком. За бажанням можна додати трохи часничку і пряної зелені. Так само знадобиться рослинна олія для змащування дека (або форми).

Картоплю потрібно очистити, нарізати кружечками. Посолити, поперчити, посипати спеціями і залишити на деякий час.
Лук ріжемо тонкими кільцями, перець - смужками. Деко змащуємо олією. Першим шаром викладаємо кружечки картоплі, на нього - кільця цибулі, потім - смужки перцю. Заливаємо вершками (їх можна злегка підсолити) або сметаною і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на сорок хвилин.
Щоб картопля не підгоріла зверху, то її можна накрити листом фольги, а хвилин за 15 до готовності фольгу зняти. Коли картопля стане м'якою, дістаньте деко, посипте блюдо тертим сиром і знову поставте в духовку до розплавлення сиру.
Приємного апетиту!
Просмотров: 1077
Категория: Рецепти |
| Комментарии: 1 | Теги: картопля, овочі

Рекомендовані рецепти:

Зефір на десерт
Свинячі реберця в пиві
Кекси з чорницею і брусницею
Печиво з фундука
Салат "Букет нареченої"
Трюфелі з білого шоколаду, шафрану і сушеного абрикоса
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: