Головна » Статті » Рецепти

Макарони запечені з баклажанами
Легка і смачна запіканка, що нагадує середземноморське блюдо.Продукты: 3 невеликих баклажана, 200 гр макаронів (великі мушлі або трубочки), 100 гр твердого сиру, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 1 банку (350 гр) помідорів у власному соку, 4 ст. ложки олії, 1 ч. ложка вершкового масла, 1 ст. ложка сухарів, жменя листя базиліка, сіль і мелений чорний перець.
Приготування:
Баклажани порізати великими кубиками, засипати сіллю, ніж притиснути на 15 хв, щоб вийшла гіркота, промити і обсушити.
Цибулю нарізати півкільцями, часник пропустити через прес і разом смажити на рослинній олії до прозорості.
Додати баклажани, обсмажити, посолити, поперчити і томить під кришкою 5 хв.
Залити помідорами і тушкувати ще хвилин 10 на слабкому полум'ї, не закриваючи.
Макарони варити чітко до напівготовності. Полусырыми і викласти у форму для запікання, змащену вершковим маслом.
Зверху розкласти баклажановий соус, засипати крупно натертим сиром і сухарями, трохи побризкати маслом.
Запікати в попередньо нагрітій до 180°С духовці 15 хв. Посипати базиліком.
Просмотров: 603
Категория: Рецепти |
| Теги: баклажани

Рекомендовані рецепти:

Десерт "Халвинка"
Полуничний пиріг
Яблучний насипний пиріг
Готуємо сирники
Морквяний торт з сушеної журавлини
Торт з мигдальною начинкою
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: