Головна » Статті » Рецепти |
Макарони запечені з баклажанами
Легка і смачна запіканка, що нагадує середземноморське блюдо.Продукты: 3 невеликих баклажана, 200 гр макаронів (великі мушлі або трубочки), 100 гр твердого сиру, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 1 банку (350 гр) помідорів у власному соку, 4 ст. ложки олії, 1 ч. ложка вершкового масла, 1 ст. ложка сухарів, жменя листя базиліка, сіль і мелений чорний перець. Приготування: Баклажани порізати великими кубиками, засипати сіллю, ніж притиснути на 15 хв, щоб вийшла гіркота, промити і обсушити. Цибулю нарізати півкільцями, часник пропустити через прес і разом смажити на рослинній олії до прозорості. Додати баклажани, обсмажити, посолити, поперчити і томить під кришкою 5 хв. Залити помідорами і тушкувати ще хвилин 10 на слабкому полум'ї, не закриваючи. Макарони варити чітко до напівготовності. Полусырыми і викласти у форму для запікання, змащену вершковим маслом. Зверху розкласти баклажановий соус, засипати крупно натертим сиром і сухарями, трохи побризкати маслом. Запікати в попередньо нагрітій до 180°С духовці 15 хв. Посипати базиліком. | |
Просмотров: 644 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |