Дуже люблю маринований сир, такий можна купити в магазині, продукт дорогий, хоча і неймовірно смачний.) Можна самостійно маринувати сир, рецепт дуже простий, результат чудовий, справжній гурман оцінить. До речі, можна одночасно маринувати відразу кілька різних сортів сиру, наприклад можна купити по двісті грам "голландського", "російського", "гауди", "мармурового", "звенигородський", кожен куплений шматочок кубиками нарізати і відправити в маринад, на ранок викласти шматочки в широке плоске блюдо, вийде справжня "сирна тарілка". Дегустувати з вином! Як маринад готується: в ємність або в літрову банку потрібно влити одну склянку теплого! оливкової олії (в теплому маслі трави добре віддають свій аромат), сюди кладемо часник, цибулю (пару кілець) і пару часточок лимона + спеції і трави. З трав можна додати орегано і базилік, м'яту, коріандр, кмин, майоран, розмарин, загалом абсолютно будь-які ароматні трави, що використовуються в кулінарії. Кубики сиру перекласти, банку закрити, збовтати, на добу в холодильник сховати.
|