Головна » Статті » Рецепти |
Маковий пиріг з шоколадним кремом
Інгредієнти для тіста: 1 і ¼ склянки борошна 1 ст.л. цукру 1/4 ч.л. солі 150гр морозива несолоного вершкового масла, нарізаного на шматочки 3 ст.л. дуже холодної води (може знадобитися більше) Інгредієнти для начинки: 2 м'яких груші 150гр цукру 50мл води 200мл вершків 30гр шоколаду 2 яйця Приготування: 1. У мисці змішати борошно, цукор і сіль. Кладемо шматочки замороженого масла в цю суміш і одночасно двома ножами, по одному в кожній руці, рубаємо масло, змішуючи його з борошном. У результаті ми повинні отримати текстуру, що нагадує борошна грубого помелу з шматочками масла за розміром не більше горошин. Тепер додаємо воду і замішуємо вилкою, поки тісто не сформується в кому. 2. Перекладаємо тісто на посипану борошном робочу поверхню, скатуємо в куля, а потім сплющиваем диск. Ставимо в холодильник на час, поки робимо начинку для пирога. 3. Цукор заливаємо водою і ставимо на сильний вогонь і, помішуємо до тих пір, поки весь цукор не розчиниться, а суміш почне густіти і темніти. 4. Вливаємо вершки і продовжуємо варити, зменшивши вогонь, поки суміш не стане густоватой і однорідною. 5. Вимикаємо вогонь, кладемо шоколад, а коли він розчиниться, кладемо яйця і добре розмішуємо. 6. Тісто розгортаємо за розміром форми. На нього викладаємо очищені і нарізані часточками груші. Ставимо в нагріту до 200гр духовку на 20 хвилин. 7. Виймаємо, охолоджуємо хвилин 10-15 і заливаємо кремом. 8. Випікаємо в духовці при температурі 160гр протягом 30-40 хвилин, поки крем на загусне. Приємного апетиту! | |
Просмотров: 922 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |