Головна » Статті » Рецепти

Маковий пиріг з шоколадним кремом
Інгредієнти для тіста:
1 і ¼ склянки борошна
1 ст.л. цукру
1/4 ч.л. солі
150гр морозива несолоного вершкового масла, нарізаного на шматочки
3 ст.л. дуже холодної води (може знадобитися більше)
Інгредієнти для начинки:
2 м'яких груші
150гр цукру
50мл води
200мл вершків
30гр шоколаду
2 яйця
Приготування:
1. У мисці змішати борошно, цукор і сіль. Кладемо шматочки замороженого масла в цю суміш і одночасно двома ножами, по одному в кожній руці, рубаємо масло, змішуючи його з борошном.
У результаті ми повинні отримати текстуру, що нагадує борошна грубого помелу з шматочками масла за розміром не більше горошин. Тепер додаємо воду і замішуємо вилкою, поки тісто не сформується в кому.
2. Перекладаємо тісто на посипану борошном робочу поверхню, скатуємо в куля, а потім сплющиваем диск. Ставимо в холодильник на час, поки робимо начинку для пирога.
3. Цукор заливаємо водою і ставимо на сильний вогонь і, помішуємо до тих пір, поки весь цукор не розчиниться, а суміш почне густіти і темніти.
4. Вливаємо вершки і продовжуємо варити, зменшивши вогонь, поки суміш не стане густоватой і однорідною.
5. Вимикаємо вогонь, кладемо шоколад, а коли він розчиниться, кладемо яйця і добре розмішуємо.
6. Тісто розгортаємо за розміром форми. На нього викладаємо очищені і нарізані часточками груші. Ставимо в нагріту до 200гр духовку на 20 хвилин.
7. Виймаємо, охолоджуємо хвилин 10-15 і заливаємо кремом.
8. Випікаємо в духовці при температурі 160гр протягом 30-40 хвилин, поки крем на загусне.
Приємного апетиту!
Просмотров: 922
Категория: Рецепти |
| Теги: цукор, пиріг

Рекомендовані рецепти:

Печиво "Диво острів"
Пиріжки "Асорті для всієї родини"
Чорничний пиріг 'Блаберспай'
Готуємо бісквітне тісто
Персиковий торт-суфле
Ватрушки "Трояндочки"
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: