Головна » Статті » Рецепти

Пиріг "Зебра"
Інгредієнти для тіста:
2,5 склянки борошна
2 ч. л. розпушувача
2 склянки цукру
5 яєць
1 склянка сметани
2 ст. л. какао-порошку
1 ч. л. ванільного цукру
Інгредієнти для глазурі:
150 г гіркого шоколаду
5 ст. л. молока
1 ст. л. какао-порошку
100 г очищених волоських горіхів
Приготування:
Яйця перелити у велику миску, додати цукор і ванільний цукор, за допомогою міксера збити добєла. Продовжуючи збивати, додати сметану. Борошно просіяти разом з розпушувачем, всипати в яично-сметанну суміш. Збити міксером до однорідності.
Розділити тісто на 2 рівні частини, Одну залишити як є, а до іншої додати какао-порошок і перемішати міксером.
Круглу форму для випічки застелити пергаментом. Столовою ложкою, починаючи з центру, викладати по черзі два види тіста, поки вони не закінчаться. Поставити пиріг в розігрітій до 180 С духовку на 40 хв.
Тим часом приготувати глазур. Шоколад поламати на маленькі шматочки, укласти в жароміцну посуд і помістити над каструлі з киплячою водою. Готувати, доки шоколад повністю не розтопиться. Зняти з вогню, додати тепле молоко і какао-порошок, перемішати до однорідності.
Готовий пиріг перевернути з форми на велике блюдо. Дати охолонути. За допомогою лопатки обмазати пиріг з усіх боків приготовленої шоколадною глазур'ю. Дати глазурі злегка застигнути (але не до кінця).
Горіхи порубати ножем у велику крихту, посипати пиріг.
Вдалих кулінарних відкриттів!
Поліна Соболєва
Просмотров: 829
Категория: Рецепти |
| Теги: пиріг

Рекомендовані рецепти:

Fougasse - або що таке фугас?
Слойки з яблуками
Яблучний насипний пиріг
Печиво з лимоном і маком
Грінки з беконом та помідорами
Горіхово-кавовий пиріг
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: