Головна » Статті » Рецепти |
Пиріг "Зебра"
Інгредієнти для тіста: 2,5 склянки борошна 2 ч. л. розпушувача 2 склянки цукру 5 яєць 1 склянка сметани 2 ст. л. какао-порошку 1 ч. л. ванільного цукру Інгредієнти для глазурі: 150 г гіркого шоколаду 5 ст. л. молока 1 ст. л. какао-порошку 100 г очищених волоських горіхів Приготування: Яйця перелити у велику миску, додати цукор і ванільний цукор, за допомогою міксера збити добєла. Продовжуючи збивати, додати сметану. Борошно просіяти разом з розпушувачем, всипати в яично-сметанну суміш. Збити міксером до однорідності. Розділити тісто на 2 рівні частини, Одну залишити як є, а до іншої додати какао-порошок і перемішати міксером. Круглу форму для випічки застелити пергаментом. Столовою ложкою, починаючи з центру, викладати по черзі два види тіста, поки вони не закінчаться. Поставити пиріг в розігрітій до 180 С духовку на 40 хв. Тим часом приготувати глазур. Шоколад поламати на маленькі шматочки, укласти в жароміцну посуд і помістити над каструлі з киплячою водою. Готувати, доки шоколад повністю не розтопиться. Зняти з вогню, додати тепле молоко і какао-порошок, перемішати до однорідності. Готовий пиріг перевернути з форми на велике блюдо. Дати охолонути. За допомогою лопатки обмазати пиріг з усіх боків приготовленої шоколадною глазур'ю. Дати глазурі злегка застигнути (але не до кінця). Горіхи порубати ножем у велику крихту, посипати пиріг. Вдалих кулінарних відкриттів! Поліна Соболєва | |
Просмотров: 902 Категория: Рецепти |
| |
| |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |