Головна » Статті » Рецепти

Сирне печиво з базиліком
Інгредієнти: рослинна олія (горіхове) - 50 мл (4 ст.л.); борошно - 240г (22 ст.л.); яйце - 2 шт.; сир (тертий пармезан) - 100г (18 ст.л.); базилік (свіжий) - 4 гілочки (20г); лимон (цедра) - 1-2 ч.л.; вода - 25 мл (2 ст.л.); пекарський порошок - 1 ч.л.; сіль - 1 ч.л.
Борошно змішати з пекарським порошком і сіллю. В миску налити рослинна олія (у мене було горіхове - масло макадамії), додати борошно і розмішати вилкою або розтерти руками до освіти дрібної борошняний крихти.
Пармезан натерти на дрібній терці і додати до борошняний крихті. Розмішати. Гілочки базиліка промити під холодною проточною водою, покласти на серветку, щоб вбрався волога.
Нам потрібні тільки листя, тому обриваємо їх зі стебел і дрібно-дрібно рубаємо. Лимон вимити, обсушити і натерти біля 2 ч.л. цедри.
Додати в тісто подрібнений базилік, лимонну цедру, яйця і холодну воду. Вимісити м'яке еластичне тісто.
Присипати борошном дошку і розкачати на ньому тісто товщиною близько 3 мм. Вирізати печиво - вийде 20 шт. Час відправляти печиво в прогріту до 180С духовку.
Деко застелити пекарської папером (або присипати борошном, якщо її немає) і випікати печиво близько 20-25 хвилин (час залежить від духовки) на середній полиці. У самому кінці переставити деко на верхній рівень, щоб печиво присмажилося.
Готове печиво перекласти на тарілку і дати йому охолонути. Все готово.
Просмотров: 976
Категория: Рецепти |
| Теги: тісто, борошно, печиво

Рекомендовані рецепти:

Морозиво з апельсиновим соком і цедрою і шоколадом
Шарлотка з мандаринами
Гулаб-джамун
Шоколадний пиріг з сирними кульками
Маковий пиріг з шоколадним кремом
Спагетті з вершковим соусом і грибами
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: