Пиріг виходить напрочуд гарним і смачним завдяки великій кількості ароматної начинки зі шпинату, сиру і варених яєць. Крім цього шпинат дуже корисний, особливо зараз, напередодні весняної нестачі вітамінів!
Для пирога потрібен такий набір продуктів: 400 грамів тесту для піци (можна купити готовий або ж приготувати самостійно), 400 грамів сиру, 400 грамів морозива подрібненого шпинату, одна головка ріпчастої цибулі, два яйця (попередньо відварених круто), 50 грамів сиру твердих сортів, два зубчики часнику, перець і сіль, а також мускатний горіх.
Так як тісто для такого пирога можна взяти вже готове, то залишається тільки підготувати його начинку. Для цього твердий сир і варені яйця необхідно натерти на крупній або середній тертці. Головку ріпчастої цибулі, почистити, дрібно порізати і злегка обсмажити. Шпинат розморозити. Змішати сир з підготовленими інгредієнтами, додати також подрібнений або пропущений через прес часник, а крім цього отриману масу-начинку потрібно посолити і поперчити, додати за смаком мускатний горіх і добре перемішати. Готове тісто слід поділити навпіл і розкачати таким чином, щоб діаметр тесту був більше форми для пирога. Викласти одну частину тіста в змащену маслом форму так, щоб утворилися високі борти, на тісто викласти всю начинку і накрити рештою тіста. Краї пирога добре заліпити. Виделкою або ножем зробити на пирозі отвори для того, щоб зміг виходити пар. Такий пиріг випікати в гарячій духовій печі 30-40 хвилин, потім почекати поки охолоне і вийняти з форми.