Думаю, що ароматні, здобні булочки з часником в якихось особливих представлень не потребують. До борщу або іншому наваристого супчику будуть дуже до речі! Інгредієнти: 450 грам борошна, 7 грам сухих дріжджів, одне яйце, півтори склянки молока, дві столові ложки рослинної олії, 12 зубчиків часнику, по половині столової ложки сухого базиліка і орегано, чайна ложка солі, половина чайної ложки цукру, велика сіль для посипання.
Часник очистити, покласти в невелику каструльку, влити туди молоко і довести до кипіння. На маленькому вогні варити 15 хвилин. Потім дістати часник і товкачем розім'яти в пюре. Знову повернути його в молоко. Остудити. Вбити яйце, влити олію і розмішати. В окремий посуд просіяти борошно, додати дріжджі, сіль і цукор, спеції. Влити рідку суміш і замісити м'яке тісто. Перекласти тісто в змащену маслом посуд з кришкою, накрити і поставити в тепло. Тісто має збільшитися вдвічі. Потім тісто обім'яти, знову вимісити і розділити на вісім частин. Сформувати булочки, викласти на деко. Надрізати кожну булочку ножем і дати підійти ще раз. Змастити молоком, посипати великою сіллю і випікати в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 20 хвилин.
|