Головна » Статті » Рецепти

Пиріг лимонно-медовий
Пиріг робиться дуже просто, а виходить дуже смачним. З сильним медова-лимонним ароматом. Вологим, але не розмокшим. Зустрічаються в тесті шматочки лимонної кірки порушують однорідну м'якість тіста і приємно відчуваються на языке.Мед краще брати не світлий, а темний. У нього різкіше аромат і він фарбує тісто в приємний колір.
СОСТАВ2 великих лимона (~350г), 3 яйця, 1 склянка цукру (0,5 склянки в тісто і 0,5 склянки в сироп), 50г меду, щіпка солі, 1/4 ч ложки соди, 1 склянка борошна, вода
Лимони проварити у великій кількості води 15 хвилин. Остудити. Для економії часу можна покласти лимони в холодну воду.Остывшие лимони розрізати пополам.Выдавить сік з м'якоттю в окрему миску і вибрати звідти кісточки.
Скоринки лимонів прокрутити через м'ясорубку або дуже дрібно порізати.
Якщо мед зацукрувався, то розігріти його до рідкого стану, наприклад, можна підігріти його в мікрохвильовій печі.
Міксером збити яйця з 0,5 склянкою цукру і сіллю в пишну піну.
Покласти мед і перемішати до рівномірного розподілу меду.
Всипати борошно і соду; перемішати. Повинне вийти дуже ніжне тісто кремовою консистенції.
Вимішати в тісто подрібнені лимонні корочки.На дно форми d=22~28см покласти гурток паперу й вилити в неї тісто.
Поставити форму в заздалегідь нагріту до t=170~180|C духовку.
Випікати до готовності - приблизно 25 хвилин.
Приблизно через 15 хвилин проконтролювати, чи не занадто швидко запікається верх. Якщо верх загнітилася, а тісто всередині сире, то накрити форму листом фольги.
Готовий пиріг вийняти з духовки і залишити охолоджуватися на 10 хвилин.
Вийняти пиріг з форми, зняти прилиплу папір і покласти корж назад у форму, але вже дном догори.
Поки готується корж, приготувати лимонну заливку.Переложить сік і м'якоть лимона в мірний стакан і долити кип'яченої води стільки, щоб вийшло 250мл.
Додати цукор і розмішати до повного його розчинення.
Якщо потрібно, щоб сироп вийшов більш однорідним, без м'якоті, то потрібно масу або процідити через марлю або збити в блендері.
Сироп вилити на перевернутий корж в форме.Оставить на кілька годин, поки весь сироп вбереться.
Готовий пиріг порізати на порційні шматки.
Просмотров: 912
Категория: Рецепти |
| Комментарии: 1 | Теги: тісто, пиріг

Рекомендовані рецепти:

Мафіни з чорницею
Французький картопляний пиріг
Вівсяне печиво з горіхами і сухофруктами
Бутерброди "сонечка"
Ніжний німецький пиріг Buchteln
Кекс "селянські"
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: