Головна » Статті » Рецепти |
Пиріг лимонно-медовий
Пиріг робиться дуже просто, а виходить дуже смачним. З сильним медова-лимонним ароматом. Вологим, але не розмокшим. Зустрічаються в тесті шматочки лимонної кірки порушують однорідну м'якість тіста і приємно відчуваються на языке.Мед краще брати не світлий, а темний. У нього різкіше аромат і він фарбує тісто в приємний колір. СОСТАВ2 великих лимона (~350г), 3 яйця, 1 склянка цукру (0,5 склянки в тісто і 0,5 склянки в сироп), 50г меду, щіпка солі, 1/4 ч ложки соди, 1 склянка борошна, вода Лимони проварити у великій кількості води 15 хвилин. Остудити. Для економії часу можна покласти лимони в холодну воду.Остывшие лимони розрізати пополам.Выдавить сік з м'якоттю в окрему миску і вибрати звідти кісточки. Скоринки лимонів прокрутити через м'ясорубку або дуже дрібно порізати. Якщо мед зацукрувався, то розігріти його до рідкого стану, наприклад, можна підігріти його в мікрохвильовій печі. Міксером збити яйця з 0,5 склянкою цукру і сіллю в пишну піну. Покласти мед і перемішати до рівномірного розподілу меду. Всипати борошно і соду; перемішати. Повинне вийти дуже ніжне тісто кремовою консистенції. Вимішати в тісто подрібнені лимонні корочки.На дно форми d=22~28см покласти гурток паперу й вилити в неї тісто. Поставити форму в заздалегідь нагріту до t=170~180|C духовку. Випікати до готовності - приблизно 25 хвилин. Приблизно через 15 хвилин проконтролювати, чи не занадто швидко запікається верх. Якщо верх загнітилася, а тісто всередині сире, то накрити форму листом фольги. Готовий пиріг вийняти з духовки і залишити охолоджуватися на 10 хвилин. Вийняти пиріг з форми, зняти прилиплу папір і покласти корж назад у форму, але вже дном догори. Поки готується корж, приготувати лимонну заливку.Переложить сік і м'якоть лимона в мірний стакан і долити кип'яченої води стільки, щоб вийшло 250мл. Додати цукор і розмішати до повного його розчинення. Якщо потрібно, щоб сироп вийшов більш однорідним, без м'якоті, то потрібно масу або процідити через марлю або збити в блендері. Сироп вилити на перевернутий корж в форме.Оставить на кілька годин, поки весь сироп вбереться. Готовий пиріг порізати на порційні шматки. | |
Просмотров: 980 Категория: Рецепти |
| |
| Комментарии: 1 | |
Рекомендовані рецепти:
|
| ||||||||||||
|
| ||||||||||||
|
|
Всего комментариев: 0 | |