Головна » Статті » Рецепти

Гусячий паштет з соусом
Список продуктів: один дрібний гусак, гусяча печінка, 100 г сала, 100 г черствого хліба, три яйця, корінь петрушки, морква, 2 печериці, цибулина, лавровий лист, три горошини чорного перчика, сіль, мелений чорний перець, одне яблуко, 250 г майонезу, 1 стіл. ложка свинячого жиру, сік половини лимона.
Процес приготування:

Випотрошеного гусака миємо, обсушуємо й розрізаємо на частини. Чистимо печериці та овочі. Кладемо гриби, гусака, овочі в каструлю, заливаємо невеликим кол-вом води і ставимо на плиту. Знімаємо піну, кладемо сало і печінку. Через півгодини сало і печінку прибираємо. Солимо, додаємо горошини перцю, лавровий лист і тушкуємо до готовності гусятині. Виймаємо шматочки гусака, знімаємо шкіру і кістки. У бульйоні замочуємо хліб. Віджатий хліб, гриби, м'ясо і овочі пропускаємо 2 рази через м'ясорубку. З'єднуємо з сирими яйцями, солимо, перчимо та ретельно перемішуємо. Форму змащуємо жиром, варене сало ріжемо скибочками і вистилаємо нею дно. На ¾ заповнюємо форму фаршем. Запікаємо, охолоджуємо, виймаємо, загортаємо паштет вийшов у фольгу і ставимо на холод.

Перед подачею ріжемо паштет скибочками. Подаємо з соусом. Для соусу з'єднуємо дрібно натерте яблуко, майонез, лимонний сік і трохи цукру.
Просмотров: 682
Категория: Рецепти |
| Теги: овочі, гусака

Рекомендовані рецепти:

Смородиновий пиріг
Тонкі пиріжки з картоплею
Кекс столичний
Салат "Дубочек"
Рулет з макової начинкою
Закусочні рибні кульки
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: