Такий солодкий плов, а точніше солодка рисова каша з сухофруктами, дуже підходить для того, щоб готувати її дітям, які частенько не дуже люблять їсти всілякі корисні каші, а цю їдять із задоволенням!
Список потрібних продуктів: один стакан рису, одне досить велике яблуко, курага (приблизно десять штучок), одна середнього розміру морква, велика жменя родзинок, дві столові ложки розтопленого вершкового масла і щіпка солі.
Курагу, яблуко і моркву необхідно порізати тонкою соломкою (морква і яблуко потрібно спочатку почистити). У підходящої каструльці розігріти розтоплене вершкове масло і потім обсмажити в ньому спочатку моркву, після чого додати до неї яблука і ще через пару-трійку хвилин сухофрукти. Обсмажувати все разом ще в течение6 5 хвилин. Далі покласти в каструлю рис, добре перемішати з фруктами, додати трошки солі і залити водою. Варити такий плов на помірному вогні, закривши кришкою до тих пір, поки рис не буде готовий, перемішувати його при цьому зовсім не потрібно. У випадку, якщо рідина википить, її слід долити трохи. Цукор в плов можна додавати за бажанням або ж не додавати зовсім.
|