Простий спосіб смачно приготувати в пароварці практично будь-яку рибу. Виходить рибка дуже ніжною і сочной.Лучше всього взяти готове філе без кісток, але можна використовувати і потрошіння тушки, і готові стейки. Якщо мета - дієтичне харчування, то вибирати нежирні сорти риб, наприклад, мерлуза, крижана, нототенія, морський язик, зубатка і мінімум приправ. Можна, в цьому випадку, взагалі, не солити, нічим не приправляти, щедро полити лимонним соком готову рибку на тарілці. А з більш калорійних, жирних видів взяти палтус, сьомгу, горбушу, форель. Необхідні продукти: 1 кг риби, 1 лимон, за смаком: чорний мелений перець, мелений мускатний горіх, сіль, подрібнені сушені петрушка, кріп, базилік. Процес приготування: рибу або філе розрізати на порційні шматки. Натерти сумішшю солі з перцем і прянощами. Скропити лимонним соком. Розкласти на рівнях пароварки разом з овочами, наприклад, картоплею і болгарським перцем. Готувати 20-25 хвилин.
|