Це змінений варіант італійської пампушки зі шпинатом і блакитним сиром горгонзола.Необходимые продукти: 500 г шпинату, склянку пшеничного білого борошна, 250 гр твердого сиру, 2 столові ложки оливкової олії, 1 чайна ложка вершкового масла, 1 чайна ложка сухих дріжджів, 1 чайна ложка цукру, щіпка солі, щіпка свіжо меленого чорного перцю.
Процес приготування: змішати у великій мисці просіяне борошно, дріжджі, сіль і цукор. Влити 1 склянку теплої кип'яченої води і замісити тісто. Накрити полотняною серветкою і залишити на 30 хвилин підходити.
У глибокій сковороді розтопити вершкове і оливкове масло, додати шпинат, посолити і поперчити. Згасити 10 хвилин під кришкою.
Сир натерти на крупній тертці.
Обробну дошку присипати борошном, тісто витягнути і обім'яти. Розділити на дві частини. Розкачати в коржі товщиною 1 см, розкласти на одній шпинатну начинку, посипати сиром і накрити верхнім коржем, защипати краю по колу.
Викласти на змащене оливковою олією деко на расстойку на 15 хвилин.
Випікати в заздалегідь розігрітій до 180С духовці півгодини.
|